Oktoberfest door Felix & Theo

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Oktoberfest
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 375 woorden
  • 8 november 2004
  • 258 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
258 keer beoordeeld

Boekcover Oktoberfest
Shadow
Oktoberfest door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Felix Heumann, een oude vriend van Helmut Muller, komt uit Spanje naar Munchen voor het Oktoberfeest. Felix probeert Helmut te bereiken, maar die is er even niet. Dus gaat Felix in de tussen tijd opzoek naar een kamer, om te kunnen overnachten tijdens het Oktoberfeest. Het lijkt voor Felix niet meer mis te kunnen gaan, zijn reis is geboekt, het Oktoberfeest voor de boeg, en hij ziet straks zijn oude vriend Helmut terug. Als Felix is geland in Munchen komt hij allemaal mensen tegen die ook hier naar toe zijn gekomen voor het Okterberfeest. Als Felix eindelijk gearriveerd is op het feest, neemt hij een pot bier en wat te eten. Een tijdje later ligt Felix bewusteloos in het gras. Als hij weer bij bewustzijn is, komt Felix erachter dat zijn geld, horloge, en zijn koffer weg zijn. Maar voor de rest herinnerd hij zich niks meer. Het enige wat hij nu nog heeft is hoofdpijn. Als Felix eindelijk Helmut aan de lijn krijgt, verteld Felix het hele verhaal aan Helmut. Helmut besluit om gelijk naar Munchen te gaan. Als de vrienden elkaar weer zien, komt Helmut met een plan om de daders te pakken te krijgen: Ze gaan allebei weer naar het feest, en kijken of er wat verdachts gebeurd. Net als Felix, word Helmut wakker in het gras, en ook zijn spullen zijn gestolen. Helmut gaat een tijdje met Bruno mee, die hem heeft wakker gemaakt. Maar Helmut, besluit toch om weer terug te gaan naar het hotel waar Felix overnacht. De vrienden gaan op een avond op de uitkijk bij het feest staan, en als er een auto voorbij komt, waar twee mensen uitstappen die verdacht zijn, komt de politie aanscheuren, om de verdachte te arresteren. Als ze het er later over hebben word het allemaal duidelijk, Ze bestellen wat te drinken en eten, ze krijgen buikpijn en gaan naar de w.c , en worden allebei bewusteloos gevonden. Het blijkt dus dat de bediening, druppels in het drinken had gedaan waar je buikpijn van kreeg. Dus gingen ze allebei naar de w.c en raken bewusteloos. De politie vind toch nog de koffers met alle papieren er in terug, alleen hun geld is weg. Maar op het einde komt alles weer goed.

REACTIES

M.

M.

er staat dat Felix zijn koffer kwijt was toen hij bij bewustzijn kwam. maar Brieftasche betekend geen koffer, maar dat is een portemonnee/ portefeuille.

groetjes

16 jaar geleden

S.

S.

waardeloos, maar toch goed dat je t deelt met mensen die t wel kunnen gebruiken x

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oktoberfest door Felix & Theo"