Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een broodje gras en linke soep door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Een broodje gras en linke soep
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 618 woorden
  • 28 september 2004
  • 181 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
181 keer beoordeeld

Boekcover Een broodje gras en linke soep
Shadow
Een broodje gras en linke soep door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Omslag Titel: Een broodje gras en linke soep
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Wolters-Noordhoff, Groningen
Jaar van verschijnen: 2003 (Vroege lijsters) Samenvatting van de inhoud - De hoofdpersoon is Kelly. Kelly heeft blonde krullen. Ze houdt veel van haar poes Vlekje, die later wordt ontvoerd. Kelly is bang dat ze Vlekje nooit meer te zien krijgt, maar dat durft ze tegen niemand te zeggen. - Het probleem van Kelly is dat Vlekje wordt ontvoerd door een paar jongens. Die jongens dreigen Vlekje dood te maken als ze niet een paar dingen voor hen doet. In de loop van het verhaal komen Lisa, Kim, Daan, Frank en Quilfort hier achter en dan proberen ze Kelly te helpen. - Kelly verandert een beetje in de loop van het verhaal. In het begin wil ze tegen niemand iets zeggen over de ontvoering van Vlekje. Later neemt ze Lisa, Kim, Daan, Frank en Quilfort toch in vertrouwen en vertelt hun wat er gebeurd is. - De belangrijkste andere personen zijn: Lisa, Kim, Daan, Frank, Quilfort en meester Dik. Lisa, Kim, Daan, Frank en Quilfort proberen Kelly te helpen. Ondertussen zijn Quilfort en Kelly op elkaar verliefd. Meester Dik is de leraar van hun klas. Hij is heel aardig en houdt wel van een grapje. Ook moet op dieet van zijn vrouw. - Het verhaal speelt zich af onder school en buiten schooltijd. Op school is bijvoorbeeld de musical en buiten schooltijd zien Lisa, Kim, Daan, Frank en Quilfort Kelly met die vreemde jongen. - Het verhaal speelt zich af rond deze tijd. Er gebeuren dingen die tegenwoordig wel eens vaker gebeuren. - Kelly moet van de jongens een tas met drugs van de ene jongen naar de andere dragen omdat die jongens niet samen gezien mogen worden. Meteen na de musical rennen Lisa, Kim, Daan, Frank en Quilfort naar het winkelcentrum waar Kelly met de jongens heeft afgesproken. Als de man met de tas langsloopt doet Frank net alsof hij foto’s van Lisa maakt. Maar eigenlijk maakt hij een foto van de man met de tas. Als de man in het winkelcentrum is en hij laat de tas bij Kelly achter doet Lisa net alsof ze tegen de man aanbotst. Ondertussen stopt ze een horloge in de man zijn zak. Als de man de winkel uit wil lopen gaat het alarm af. De bewakers fouilleren hem en vinden het horloge dat Lisa erin heeft gestopt. De bewakers bellen de politie. Daarna pakt Daan de tas die de man bij Kelly heeft achtergelaten en loopt ermee naar de man. Daan zegt: “Meneer, u vergeet uw tas.” De man zegt dat de tas niet van hem is, maar dan laat Frank de foto zien. Als de politie ziet dat er drugs in de tas zitten nemen ze hem mee naar het bureau. En Kelly vindt haar poes Vlekje op de scooter van de man. Eigen mening Ik vind het verhaal: Spannend, omdat je van te voren helemaal niet weet wat er gaat gebeuren. Vooral de afloop vond ik spannend. Herkenbaar, omdat je wel vaker iets over bedreiging leest. Grappig omdat, meester Dik en de leerlingen van zijn klas grapjes met elkaar uithalen. Bijvoorbeeld Lisa en Daan hadden gras op meester Dik’s broodje gedaan omdat hij van zijn vrouw op dieet moet.
Verwerkingsopdracht Ik heb de verwerkingsopdracht gekozen dat je 4 andere titels voor het verhaal bedenkt: -Vlekje, omdat Vlekje wordt ontvoert en Kelly doet er alles voor om haar terug te krijgen. -Echte vrienden, omdat Kim, Lisa, Daan, Frank, Quilfort en Kelly hele goede vrienden zijn. Ze doen er alles voor om elkaar te helpen. -Problemen, omdat Kelly in de problemen zit. -Een geheim, omdat Kelly er niets van durft te zeggen tegen haar vrienden.

REACTIES

E.

E.

Ik vind deze site heel handig ik snapte niks van een boek maar nu wel : )

13 jaar geleden

S.

S.

ik vind het een handige site

11 jaar geleden

Z.

Z.

dit is een perfecte site voor begginers

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een broodje gras en linke soep door Carry Slee"