Herr Biedermann und die Brandstifter door Max Frisch

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Herr Biedermann und die Brandstifter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 376 woorden
  • 28 juli 2004
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
47 keer beoordeeld

Boekcover Herr Biedermann und die Brandstifter
Shadow
Herr Biedermann und die Brandstifter door Max Frisch
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dit boek is een hoorspel. In het boek komt 1 persoon die zichzelf gewoon ‘Verfasser’ noemt. Hij leidt het verhaal. Hij stelt vragen aan Herr Biedermann en vat voor het publiek na elk hoofdstuk het verhaal een beetje samen. Herr Biedermann is de echte hoofdpersoon. Deze man is goed van vertrouwen. Dat vind je ook in het boek terug. Op een dag zit Herr Biedermann in zijn stoel als de bel gaat. Er vraagt iemand of hij in God gelooft. Anna, het dienstmeisje had de deur opengedaan en vraagt het aan Herr Biedermann. Herr Biedermann had eigenlijk niet zo’n zin in het gesprek, maar hij heeft de persoon toch maar binnen gelaten. Ze voeren een heel gesprek. De meneer heet Schmitz. Hij heeft Herr Biedermann horen praten over het vertrouwen in de mens. Herr Biedermann is namelijk van mening dat men meer vertrouwen in de mens heeft. Het lijkt zo, dat Herr Schmitz het ermee eens is, maar later blijkt dat hij misbruik maakt van de situatie. Frau Biedermann is wat wantrouwig over Herr Schmitz. Ze wordt nerveus van hem en ze wil dat hij snel mogelijk weggaat. Dat zegt ze ook duidelijk tegen haar man. Herr Biedermann zegt dat ze zich aanstelt. Ook Anna wantrouwt Herr Schmitz. Ook naar haar luistert Herr Biedermann niet. Herr Biedermann heeft een conflict met ene Knechtling. Dit conflict gaat over haarwasmiddel wat Herr Biedermann in zijn winkel verkoopt. Her Schmitz voelt zich al redelijk thuis bij Herr Biedermann. Hij nodigt een vriend uit: Eisenring. Eisenring is ook een brandstichter. Dit gaat ook Herr Biedermann een beetje ver, maar hij houdt zijn mond. Hij is er niet blij mee, en hij weet dat zijn vrouw deze mensen gelijk op straat zou zetten. Toch laat hij de twee mannen blijven, omdat hij zo’n vertrouwen in de mens heeft. Frau Biedermann laat zich door haar man ompraten. Alleen Anna blijft nog wantrouwig. Uiteindelijk wordt zijn huis in brand gestoken door Herr Schmitz. Zo heeft Herr Biedermann zijn les geleerd om niet meer alle mensen te vertrouwen. Beoordeling
Ik hou er nooit zo van om klassikaal te lezen, omdat je dan niet op je eigen tempo kunt lezen. Er werd wel een goede uitleg gegeven, zodat ik het redelijk goed kon volgen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Herr Biedermann und die Brandstifter door Max Frisch"