Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Goed fout! door Mirjam Mous

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Goed fout!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 714 woorden
  • 27 mei 2004
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
32 keer beoordeeld

Boekcover Goed fout!
Shadow
Goed fout! door Mirjam Mous
Shadow
1. Waarom heb je dit boek gekozen? De titel en de kaft spraken me erg aan. 2A. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat een horde mensen die een pedofiel willen
grijpen en hem angstig maken zodat hij vertrekt. 2B. wat heeft de illustratie op de voorkant met de inhoud van het boek te maken? Er komt een nieuwe man in een dorp wonen en na een tijd gaan er geruchten dat hij een pedofiel is en daarom willen ze hem uit het dorp jagen. 3. geef een titel verklaring Stine sluit vriendschap met een kippenboer die pas in haar dorp is komen wonen er gaan geruchten dat luif zich heeft vergrepen aan een klein meisje. Stine neemt haar zusje Emma een keer mee naar luif, later blijkt dat Emma een keer terug is gegaan naar Luif en dat hij zich ook aan haar vergrepen zou hebben, dat zit dus goed fout!
4. tot welk soort behoort het boek? Het is een non-fictionboek&drama 5A. wat is het onderwerp van het boek? Pedofilie en verliefdheid 5B. welke bedoeling heeft de schrijfster met het boek? Laten zien wat pedofilie aanricht en hoe een pedofiel zicht voelt en uit 6. is het een interessant onderwerp? leg je antwoord uit. Ja vind ik wel, zovaak wordt er niet over pedofilie geschreven en het is wel een interessant onderwerp. 7a. wie waren de hoofdpersonen in het boek? Beschrijf duidelijk het karakter en het uiterlijk van de belangrijkste hoofdpersoon! Stine is dertien jaar. Ze is behulpzaam ze past vaak op haar zusje omdat haar moeder zwanger is. 7B. beschrijf kort de andere hoofdpersonen. Dieter is de vriend van Stine, na school helpt hij Luif als kippenvanger op zijn boerderij Frederiek is beste vriendin van Stine zij gaat ook wel eens mee naar Luif 8. vertel kort waar het boek over gaat en hoe het afloopt Frederiek gaat op vakantie en Stine mag niet mee zij moet haar moeder helpen want die is zwanger. Voor Stine zijn de 3 weken erg lang en als ze vrije tijd heeft gaat ze langs Luif de kippenboer ze kan met hem over van alles praten, haar gevoelens voor Dieter en over haar moeder die zwanger is. Ze moet vaak op Emma haar kleine zusje passen op een gegeven moment gaat ze samen met Emma naar Luif. Luif geeft opdat moment alle aandacht aan Emma en Stine is jaloers want zij denkt dat iedereen kleine meisjes leuker vindt maar achteraf blijkt pas dat Luif van kleine meisje houdt. Als Dieter Stine een keer komt ophalen is Emma aan het spelen, maar als Stine thuis komt blijkt Emma’s jas weg te zijn even denkt ze dat Emma met haar vader mee is. Maar als Emma later alleen thuis komt vraag Stine haar wat ze gedaan heeft maar ze zegt niets. Emma vraagt later die avond of Stine en zij nog een s naar Luif gaan Stine zegt “nee Luif is weg” dan zegt Emma “ hij is er wel!’’ op dat moment realiseert Stine zich waar haar zusje die middag was is geweest. Stine gaat naar haar ouders en vertelt het hele verhaal. Haar ouders bellen de politie en er komt een soort therapeut om met Emma te praten en uit te zoeken wat er gebeurd is. Stine’s vader is heel boos en samen met alle volwassen uit het hele dorp gaan ze in het buurthuis een plan bedenken om Luif te verjagen, ze besluiten hem op te zoeken met stenen en brandende fakkels. Stine, Dieter en Frederiek gaan er achter aan en zien wat er gebeurt maar luif is niet thuis,de politie komt en iedereen maakt dat die wegkomt. Voor Luif vertrekt gaat Stine nog even naar zijn huis en vraagt waarom hij zo is. Het enige wat luif kan zeggen is “ik hou van kinderen.” Stine gaat boos naar huis. Luif vertrekt uit het dorp en zo keert de rust weer terug.
9. geef je beargumenteerde mening over het boek Ik vond het wel een geinig boek, is weer eens wat anders en het blijft toch best wel spannend tot het einde of hij nou wel of niet een pedofiel is. Het is een boek dat blijft boeien. Het blijft wel een moeilijk onderwerp, omdat mensen nooit zullen begrijpen waarom pedofielen zijn, zoals ze zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Goed fout! door Mirjam Mous"