Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Godin van de jacht door Heleen van Royen

Beoordeling 4
Foto van een scholier
Boekcover Godin van de jacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 743 woorden
  • 12 april 2004
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4
5 keer beoordeeld

Boekcover Godin van de jacht
Shadow
Godin van de jacht door Heleen van Royen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Volledige titel beschrijving: Titel: Godin van de jacht
Auteur: Heleen van Royen
Plaats van uitgave: Amsterdam
Jaartal eerste druk: 2003
Jaartal gelezen druk: 2003 Samenvatting: Het boek gaat over een vrouw Diana genaamd die verteld over haar leven met haar man en kinderen maar ook over haar leven met haar minaars Tim en Joshua. Wat zij met hun heeft meegemaakt en wat ze nog steeds met hun meemaakt. Op een gegeven moment raakt ze zwanger ze weet dan alleen niet van wie ze zwanger is. Van haar man Oscar of van een van haar minnaars? Ze besluit dan abortus te plegen omdat ze haar man niet voor de gek wil houden want misschien is het wel helemaal niet zijn kind en ze wil zelf eigenlijk ook niet nog een kind ze heeft namelijk haar handen al vol aan haar tweeling. Dan komt voor haar een moeilijke periode ze vindt het heel moeilijk om het kind weg te laten halen omdat ze zich al heel erg aan hem gehecht heeft. Ze heeft hem bijvoorbeeld al een naam gegeven. A, Waar gaat het verhaal over? Het verhaal gaat over een vrouw en haar gezin en haar belevenissen met haar minnaars.
B, Wie is de hoofdpersoon? De hoofdpersoon is Diana
Wat voor iemand is het in jouw ogen? Diana is een overspelige vrouw. Het hebben van andere mannen in haar leven is heel belangrijk voor haar. Diana vind het niet echt fantastisch om moeder te zijn soms krijg je zelfs het idee dat ze een hekel aan haar kinderen heeft. Verder denk ik dat Diana sex verslaafd is. ( blz. 95 “Ik lag….in Amsterdam” Wat voor relaties heeft de hoofdpersoon? Diana heeft relaties met Oscar haar minaars: Tim en Joshua , haar 2 zoons, Evelien en met Kofi. Oscar, Jesse en Daniel; haar man en kinderen spelen ook een vrij belangrijke rol in het verhaal, want Diana verteld hoe het er aan toe gaat in het gezin. Oscar werkt als werktuigbouwkundig ingenieur bij een bedrijf in Limburg. En Jesse en Daniel zijn een tweeling. Tim; Tim is haar eerste minnaar, deze man is zo’n twintig jaar ouder dan haar, maar is erg lief en mannelijk, Diana kan goed met hem praten. Joshua; haar minnaar uit Zwolle, de lekkere dakdekker, hij is een stuk jonger dan haar en zij heeft hem leren kennen via de chat. Ze voelt zich erg op haar gemak bij hem. Evelien; zij is een goede vriendin van Diana. Zij heeft een moeder van 3 kinderen en heeft het erg druk. Kofi; het is een Ghanees, en een goed vriend van Tim, Diana en Tim hebben seks in het appartement van Kofi en hij gaat met Diana mee naar de abortuskliniek als ze zwanger blijkt te zijn van een van haar 3 mannen. (blz. 231 “Ineens had….de conversatie”.) Herken je bepaalde karaktertrekken of bepaald gedrag van jezelf in de personen in het verhaal? Nee, Ik vind niet dat ik op een bepaalde manier op Diana lijk. Wat vind je van hun bezigheden en/of problemen en van de manier waarop ze daar mee omgaan? Herken je er iets van jezelf in? Hoe zou jij het aanpakken? Het probleem in het verhaal is de zwangerschap van Diana. Diana raakt op een moment zwanger maar ze heeft geen idee van wie ze zwanger is. Van haar man , Tim of Joshua? Dan besluit ze het zonder iemand te vertellen abortus te plegen. Ze gaat dan met Kofi naar de abortus kliniek. Ik vind dat ze dat eigenlijk gewoon aan haar man moet vertellen. Ik vind die man van haar sowieso zielig hij weet helemaal niks van wat zij uitspookt en hij is wel trouw aan haar. Ik herken mezelf er niet in. (blz 46 “ik was….mijn escapades.”) Wie vind je het meest sympathiek? Op grond waarvan? Beschrijf deze persoon. Ik vind Kofi het meest sympathieke persoon. Hij is altijd aardig tegen mensen. En laat Diana en Tim gebruik maken van zijn appartement en gaat zelfs mee naar de abortus kliniek ook al voelt hij zich daar niet gemakkelijk bij. (blz 95 “ De woning….avonddienst had.”) E, Het vertel standpunt (perspectief) Het verhaal wordt verteld vanuit Diana. Dus een ik-perspectief. Doordat Diana het verhaal verteld ken je alleen verhaal en haar gedachten. Je weet dus eigenlijk vrij weinig van de andere personen. Je weet niet wat haar man of Tim en Joshua vinden en denken. ( blz 9. “ ik zei….elkaar te doen.”) In dit stukje is het heel duidelijk dat het een ik perspectief is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Godin van de jacht door Heleen van Royen"