Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hamburg, hin und zurück door Felix & Theo

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Hamburg, hin und zurück
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 534 woorden
  • 11 oktober 2003
  • 224 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
224 keer beoordeeld

Boekcover Hamburg, hin und zurück
Shadow
Hamburg, hin und zurück door  Felix & Theo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting In het nieuwe restaurant van Mai Lin zien ze plotseling de deur open gaan en er komen drie personen binnen met bivakmutsen op. Ze gooien zonder wat te zeggen tafels om, ze maken lampen en beelden kapot. Na een paar seconden zijn de drie mannen weer verdwenen. Om te weten te komen waarom de mannen zomaar binnen kwamen vallen en alles vernielden belt Uwe Seelig, Helmut Müller op. Diezelfde dag reizen Helmut en Bea van Berlijn naar Hamburg toe om naar het restaurant van Mai Lin te gaan. Ze praten in het restaurant met Mai Lin en Uwe. Ze spreken af dat Helmut en Bea de volgende dag een wandeling gaan maken en dat ze onderweg mensen ondervragen of ze wat meer weten van de drie mannen. Onderweg ondervraagt Bea een jonge vrouw in een boetiek, ze heet Sabine Groß, ze vertelt Bea dat ze ook bij de bestorming was en wat ze gezien heeft. Ze vertelt ook dat ze denkt dat de mannen niet van een Chinese bende zijn. Helmut heeft een boekhandelaar ondervraagt en die zegt ook dat hij denkt dat het niet een Chinese bende is. Hij vertelt ook dat hij zijn huurverdrag moet verkopen aan een paar mannen. Dat vind Helmut raar dus hij vraagt ook aan Uwe of hij nog problemen heeft gehad met het huren van het pand waar nu het restaurant van Mai Lin in zit. Hij krijgt te horen dat er wel een paar problemen waren en hij krijgt van Uwe de naam van de bezitter van het pand: Peter Feddersen. Helmut en Bea gaan bij Peter Feddersen langs en ondervragen hem. Ze krijgen te horen dat hij het gebouw waar het restaurant van Mai Lin in zit gaat verkopen aan het bedrijf ‘Klinke Immobilien’. Helmut heeft van de boekhandelaar de namen gehad van de mannen aan wie hij zijn pand moet verkopen en die heren werken bij Klinke Immobilien. Bea stelt voor om bij het bedrijf langs te gaan. Bea gaat naar binnen en bekijkt alles goed. Ze hoort ook in het bedrijf dat ze al klaar zijn met de bouwplannen, om op de plaats waar het restaurant van Mai Lin nu zit luxe appartementen te bouwen. De volgende maand willen ze al gaan beginnen met bouwen. Helmut en Bea gaan met Mai Lin en Uwe praten over wat ze allemaal ontdekt hebben. Mai Lin en Uwe hebben nu 2 keuzes: doorgaan met vechten tegen “Klinke Immobilien” of het verkopen van hun huurverdrag. Onder het praten komen er weer 3 mannen binnen vallen. Ze zeggen dat het restaurant moet sluiten. Daarna gaan ze weer weg. Bea heeft de mannen herkent, want ze had ze ook al gezien in het bedrijf Klinke Immobilien. Helmut heeft het autonummer van hun onthouden en opgeschreven, ze geven het door aan de politie. Korte tijd later komen Peter Feddersen binnen om te vertellen dat ze zich niet laten afpersen en dat ze dus niet hun huurverdrag verkopen. Klaus Klinkle en de mensen die hem hielpen werden in de namiddag opgepakt door de politie. ’s Avonds zitten ze met zijn allen aan het avondeten in Mai Lin’s restaurant en praten met zijn allen over de gebeurtenissen. EIND GOED, AL GOED.

REACTIES

B.

B.

leuk gedaan, man!

20 jaar geleden

E.

E.

joooo bedankt , is weer een voldoendetje erbij

13 jaar geleden

T.

T.

Als je toets krijgt hiervoor, dan moet je deze samenvatting nemen...

Verder hij is goed maar je moet er verder nog wel ff iets toevoegen!

13 jaar geleden

S.

S.

Thanks man!!!

9 jaar geleden

K.

K.

Bedankt gast super chill hoef ik dat kut boek niet te lezen

8 jaar geleden

S.

S.

Heey peeps, ik ben sam van het kanaal Ella en Sam en dit is echt een heel goede samenvatting, alles staat er in. Kopieer dit vooral!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hamburg, hin und zurück door Felix & Theo"