Zeven dagen donker door Karel Verleyen

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
Boekcover Zeven dagen donker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 653 woorden
  • 5 oktober 2003
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
30 keer beoordeeld

Boekcover Zeven dagen donker
Shadow
Zeven dagen donker door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
zakelijke gegevens Het boek dat ik voor mijn leesverslag heb gekozen heet “zeven dagen donker.” Het is geschreven door Karel Verleyen en de uitgever is Davidsfonds infodok. Het boek is in het jaar 1993 verschenen. hoofdpersonages Er zijn vier hoofdpersonen in dit boek: Marjan is een meisje van ongeveer veertien jaar en is eigenlijk het allerbelangrijkst in dit verhaal. Zij is een moeilijk te begrijpen kind en ze is bang emotioneel aangeraakt te worden. Zelfs zo erg dat ze er helemaal gek van wordt. Mark is de beste vriend van Marjan. Hij snapt niet wat er in haar wereldje aan de hand is. Hij probeert hier toch achter te komen. Mark kent Marjan al vanaf zijn geboorte en hij wil weten wat er met haar gebeurd is de laatste tijd. De vader is eigenlijk het probleem van Marjan, ook al beseft hij dat zelf niet. Hij houdt zielsveel van zijn dochter, maar hij begrijpt niet dat ze niet meer de hele tijd geknuffeld wil worden. De therapeut speelt ook een belangrijke rol, want hij probeert Marjans probleem op te lossen. Hij doet in haar ogen een paar vreemde opmerkingen, maar toch let ze goed op. het probleem Het uiteindelijke probleem van Marjan is dat ze genoeg heeft van het geknuffel van haar vader. Daarom besluit ze weg te lopen.
de oplossing Helemaal alleen brengt ze een nacht door in een oud huis. Ze besluit contact op te nemen met haar therapeut waarmee ze al eens eerder heeft gesproken. De therapeut haalt haar over om samen naar haar huis te gaan. Dan gaan ze met haar vader op zoek naar een oplossing. Die oplossing duurt lang, maar daardoor zijn er geen rusteloze nachten meer voor Marjan. Het belangrijkste voor Marjan in het verhaal is nog dat ze voor het eerst tegen een leraar heeft gezegd wat er elke nacht is gebeurd. hoe is het boek geschreven Dit is in het kort samengevat het verhaal. Je kunt duidelijk zien wat het onderwerp is, namelijk het probleem van Marjan. Alles draait hierom. Op elke bladzijde wordt er iets over het probleem gezegd. Dit verhaal zou zich in het heden af kunnen spelen. Ook zou het overal gebeurt kunnen zijn. Dit zou een waar gebeurd verhaal kunnen zijn want er zijn heel veel mensen op de wereld met z’n soort probleem. Je leest eigenlijk de dagboeken van Marjan en Mark. Daardoor zijn de gebeurtenissen een beetje door elkaar gegooid. Als Marjans dag ten einde is, dan begint de dag van Mark. Dus eigenlijk kijken we in het leven van Mark en Marjan samen. mijn mening Ik vind dit een heel boeiend boek, omdat je iemands problemen leert begrijpen. Ik kan begrijpen dat Marjan in eerste instantie probeert weg te lopen van haar problemen. Ook heel boeiend aan het verhaal is de manier waarop ze haar probleem probeert op te lossen. Het is een moeilijk probleem om over te praten. Ik vind het verhaal heel begrijpelijk. Ze zit niet lekker in haar vel en wil daar verbetering in brengen. Het boek is ook heel droevig omdat haar zus hetzelfde meemaakt. Maar Marjan neemt drastische maatregelen, waarvan haar vader schrikt. Dit boek vind ik zo bijzonder en speciaal omdat er weinig jeugd boeken zijn met een dagboek versie over een groot probleem. Ik zou dit boek een acht geven als mijn persoonlijke waarneming. informatie van de schrijver Dit is Karel Verleyen. Hij heeft dit boek geschreven. Zijn vader was vroeger ook schrijver. Toen Karel jong was, zei hij tegen zichzelf dat hij geen schrijver wilde worden. Hij werd leraar en studeerde rechten. In de klas vertelde hij een verhaal en dat werd gepubliceerd. Zo werd hij toch nog schrijver. Hij is ook nog verkoopmanager geweest en hoofdredacteur van de Top. Hierna werd hij pas een echte fulltime schrijver. Hij schrijft van alle soorten boeken; grappig, spannend, privé, avontuurlijk, enz. Karel Verleyen schrijft al sinds 1971 en heeft drie bekroningen gehad.

REACTIES

S.

S.

Hoi Debbie
geweldig leesverslag
groeten van mono

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeven dagen donker door Karel Verleyen"