Are you experienced? door William Sutcliffe

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Are you experienced?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 663 woorden
  • 23 mei 2003
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
30 keer beoordeeld

Boekcover Are you experienced?
Shadow
Are you experienced? door William Sutcliffe
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Zakelijke gegevens Schrijver: W. Sutcliffe
Titel: Are you experienced? Bibliografische gegevens: Penguin Books, London, tweede druk, 1998
Verschenen in: 1997
Aantal blz: 235
Leestijd: 15 uur
Uitgelezen op: 15 mei 2003 2. Verantwoording van de keuze en verwachtingen Toen ik een Engels boek moest gaan lezen, vroeg ik me als eerste af welk niveau lezen er van je verwacht wordt in 4VWO. Gelukkig kregen we een lijst met enkele boeken waaruit je kon kiezen. Myriam had dit boek in het Nederlands gelezen en vond ‘m erg leuk. Meneer Berg vertelde de beknopte inhoud van dit boek en benadrukte de humor, dus dit boek leek me wel wat. India interesseert me ook wel, maar het belangrijkste was dat dit boek grappig is en dat de taal in het boek me aan spreekt. En ja, de voorkant van het boek zag er ook wel fleurig en kleurig uit, dat nodigt ook uit tot lezen. Bovendien waren de hoofdstukken kort, dat leest prettig. Ik had verwacht dat ik halverwege het boek het wel weer zou hebben gezien, maar ik bleef geboeid tot het eind. Waarschijnlijk omdat je steeds weer hoopt op een hilarische situatie. 3. Een beoordeling Ik moet toegeven dat ik dit echt een leuk boek vond. De taal die de schrijver gebruikt is modern, veel dialogen met ‘slang’ Engels. Personages worden rustig met volle zinnen uitgescholden. Er staan ook veel eh...’s in de tekst en dat maakt dat je veel tekst als een soort telefoongesprek leest en dat gaat heel makkelijk. De humor is super grappig. Al vrij snel zit je in de huid van de hoofdpersoon, je kan je makkelijk met hem identificeren. Je snapt snel hoe hij tegen dingen in het leven aankijkt. Heel realistisch verhaal, veel mensen van rond de twintig gaan naar India en krijgen dan te maken met typische reis-problemen: bedelaars, te goedkope hotels en diarree. Ik kon af en toe niet helemaal meer volgen welke plekken in India de hoofdpersoon nou allemaal bezocht had, dan raakte ik even de details van het verhaal kwijt. Maar dat was niet belangrijk, want het interessantste van het boek zijn de discussies en de kijk op de Indiase cultuur.
4. Een korte beschrijving David is degene die ons het verhaal vertelt. Hij vertelt ons dat hij een meisje heeft ontmoet en dat hij met haar naar India is gegaan. Daar ontstonden er allemaal problemen. Dat kwam omdat David en Liz qua karakter flink blijken te botsen. Liz wil in India tot zichzelf komen, maar David wil eigenlijk een ontspannen vakantie en verlangt naar seks met Liz. Als Liz exklasgenootjes tegenkomt, gaat zij met hen mee naar een spiritualistisch centrum. David moet daar niks van hebben en gaat alleen op pad. Hij raakt gruwelijk aan de diarree en krijgt een hekel aan India. Als Liz en David elkaar weken later weer ontmoeten, kunnen ze elkaar nog steeds niet luchten of zien. Liz is iemand die zichzelf wil vinden in India, ze staat open voor andere culturen, knuffelt bedelaars en laat zich sterk inspireren door meditatie. David is heel direct, heel nuchter, staat met beide benen op de grond. Vindt heel India te zweverig en heeft behoefte aan wilde seks. Hij vindt zichzelf maar een mislukkeling en wil terug naar Engeland. Het conflict is het slechte contact tussen David en Liz. Dit probleem wordt niet opgelost, want aan het eind van het boek hopen David en Liz elkaar nooit meer te zien. Alles behalve romantisch dus... Het thema was ‘reizen’. Liz wil haar horizon verbreden. Het boek gaat over het ontmoeten van vreemde backpackers en het omgaan met een andere cultuur. Ik heb geen motieven kunnen vinden, daar is het boek niet intellectueel genoeg voor. Er is veel ‘slang’ Engels gebruikt, een gesproken taal die wordt gebruikt door een bepaalde leeftijdsgroep, voornamelijk jongeren. Voorbeeld: "Whatever you say, you simply can’t offend me, you... You slimy little piece of shit! You turd! I hate you and I never want to see you again you fucking arsehole! You make me sick!"- blz. 121

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Are you experienced? door William Sutcliffe"