Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ex-drummer door Herman Brusselmans

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Ex-drummer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 457 woorden
  • 27 maart 2003
  • 425 keer beoordeeld
Cijfer 5
425 keer beoordeeld

Boekcover Ex-drummer
Shadow
Ex-drummer door Herman Brusselmans
Shadow
Eerst Reactie Ik heb dit boek gekozen omdat de titel mij heel erg aansprak. Drummen heeft meestal met rock muziek te maken, en aangezien dat dat het enige is wat mij interesseert is het dus een heel goed boek voor mij. Toen ik de eerste bladzijde van het boek had gelezen was ik al dol enthousiast. Ik had het boek binnen 2 dagen uit en dat is erg snel voor mij, normaal doe ik er minstens 2 weken over! Nadat ik het boek had gelezen was het eerste wat ik dacht die andere drie boeken die op de examenlijst staan ga ik ook lezen. Ik vind het gewoon heel leuk hoe de schrijver schrijft. Hij is niet bang om scheldwoorden te gebruiken en woorden die over sex drugs en rock gaan. De taal snap ik tenminste meteen. Samenvatting Het ik-personage wordt door drie gehandicapte mannen gevraagd om samen met hen een rockgroep te beginnen en deel te nemen aan een prijskamp. Ze noemen hun band « The Feminists », een groep waarin alle leden een handicap hebben. De bassist heeft een stijve arm, de zanger slist, de tweede gitarist is bijna doof en het ik-personage is de drummer, zijn handicap is dat hij niet kan drummen. Als ze bekend maken welke liedjes ze gaan spelen, blijkt één liedje dezelfde titel te hebben als dat van een concurrerende band, en die willen hun lied niet veranderen. Als het ik-personage met de leider van die groep gaat praten, schrijft hij ineens voor hen een nieuw lied, waarna iedereen tevreden is. Behalve het hoofdpersonage zelf dan, want later in het verhaal komt dit lied in de top dertig. Voor ze aan de prijskamp kunnen beginnen wisselen ze regelmatig van roadie, want telkens weer bleek het een homo te zijn, en het ik-personage wou met homo’s zo weinig mogelijk te maken hebben. Als ze dan eindelijk deelnemen winen ze nog ook. Maar als de anderen van de groep door willen gaan met concerten geven, besluit het hoofdpersonage op te stappen. Het ik-personage is geen drummer meer, De Geyter en de moeder van Vanderbeeck sterven. Verder wordt de groep die eerst nogal wat succes had, na het verdwijnen van de drummer niets meer
Titelverklaring Het boek heet Ex drummer omdat de ik persoon eerst drummer was bij the feminists en na het rockkamp er mee gestopt is. Genre Het genre is een novelle omdat er maar 1 hoofdpersoon is en dat is de ik persoon. Tijd Het speelt zich af in deze tijd. En het boek duurt ongeveer 1 jaar. Ruimte Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het huis van Verbeek, het huis van de ik persoon of het rockkamp. Thema Het onderwerp van het verhaal is Rock muziek,drugs en vooral van je leven genieten :)

REACTIES

A.

A.

ik vind dat persoon x een vrij goede , maar snelle boekbespreking heeft gemaakt .

ik ben het echter niet eens met de tijd
hij zegt dat het ongeveer een jaar duurt
wat volgens mij niet geheel klopt
het boek draait erover dat ze een wedstrijd willen winnen met een opgericht bandje
wat binnen die zelfde maand plaats vind.
daarbuiten geven ze wel informatie over het gezinsleven , privéleven van iedere persoon apart

één keer dat het optreden is gedaan vertellen ze nog wat er verder gebeurt met deze mensen in de toekomst


daarom denk ik de tijd waarin het boek verteld word is volgens mij , tussen de twee en zes maanden
vriendelijke groet x anne-lien


16 jaar geleden

M.

M.

weinig informatie

18 jaar geleden

B.

B.

Wat meer info zou welkom zijn. bv.beschrijving van personages

13 jaar geleden

J.

J.

Dit is het enige boekverslag dat ik kan vinden over ex-drummer dus ik ben er blij mee, maar toch jammer dat er niet wat meer informatie instaat.

Van Jansen

13 jaar geleden

M.

M.

Ik vond het een heel goed boek omdat ik het leuk vind hoe de schrijver zijn werk doet. Hij schrijft wat hij wilt en is niet bang om scheldwoorden te gebruiken of over drugs en seks te schrijven. Dit maakt alles aangenamer om te lezen en het gaat dubbel zo snel.

8 jaar geleden

B.

B.

Slechte recensie!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ex-drummer door Herman Brusselmans"