Anna Karenina door Leo Tolstoj

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover Anna Karenina
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 491 woorden
  • 22 maart 2003
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
15 keer beoordeeld

Boekcover Anna Karenina
Shadow
Anna Karenina door Leo Tolstoj
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Anna Karenina
Motto: Van mij is de wrake en de vergelding
Auteur: Leo Tolstoi
Jaar van uitgave: ? Gelezen druk: ? Aantal blz: 945 Onderwerp Liefde Thema De liefdesproblemen van een aantal personen in de hogere kringen in rusland. Personages Anna Karenina: Ze is een vrouw die de problemen van anderen goed kan oplossen. Ze is knap en stevig gebouwd. Anna houdt van Vronski en krijgt een relatie met hem waardoor ze ruzie krijgt met haar man. Ze houd veel van haar zoontje. Ze is slim en actief, ze weet veel op allerlei gebieden en wordt daarom hoog gerespecteerd. Toch keurt men af wat ze doet met Vronski
Vronski: Een jonge legerofficier die een relatie krijgt met Anna. Hij is knap en gespierd, en verdiend genoeg geld om het te investeren. Hij is erg zuinig en zijn vermogen breidt zich dus er uit. Levin: Een grootgrondbezitter die niet van de drukte van de stad houd. Hij probeert dichter bij de boeren op zijn land te staan. Hij ergert zich aan hun achteloosheid maar probeert het zo aan te pakken dat zij gaan inzien hoe belangrijk dingen zijn, zodat ze hun best gaan doen. Kitty: Ze is in het begin van het verhaal naïef, een meisje dat niet weet wat ze aanmoet met de twee mannen die verliefd op haar zijn. Later kiest ze voor Levin, maar ze heeft te lijden onder de jaloezie van hem. Oblonski: De man van Anna, hij is erg rationeel en schakelt zijn gevoelens uit. Hij is kwaad op Anna omdat ze hem in de steek laat en vind dat dit absoluut niet kan.
Motieven Ziekte: De broer van Vronski gaat dood van zijn ziekte. Kitty wordt ook ziek maar zij komt er weer bovenop. Door de ziekte veranderen de hoofdpersonen, meestal laat het ze dingen inzien waar ze eerder nog blind voor waren. Jaloezie: Levin is erg jaloers op alle mannen die ook maar een beetje in de buurt van Kitty komen. Het zelfde geldt eigenlijk voor Vronski maar dan in wat mindere mate. Door deze jaloersheid komen eigenlijk de meeste ruzies. Acceptatie in de samenleving: Wat steeds weer terug komt is het feit dat alle personen wel of niet willen worden geaccepteerd door de samenleving. Waar het Anna niet interesseert wil Vronski dit juist wel, zodat hij overal openlijk voor uit kan komen. Levin wil niets met de stedelijke samenleving te maken hebben, maar hij weet dat Kitty zich er wel thuis voelt. Net als de jaloezie leidt dit ook vaak tot problemen. Vertelwijze Perspectief
Het verhaal is net als oorlog en vrede geschreven als een vertelling. De verteller is alwetend. Chronologie
Het verhaal verloopt chronologisch, er zijn geen flashbacks
Begin
Het verhaal begint met een korte inleiding: hoe de verhoudingen zijn en hoe het ervoor staat. Einde
Het verhaal heeft een open einde. Levin geeft aan wat hij gaat doen. Dus eigenlijk weet je al wat er na het einde van het verhaal gaat gebeuren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Anna Karenina door Leo Tolstoj"