Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hamide spielt Hamide door Annelies Schwarz

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Hamide spielt Hamide
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 316 woorden
  • 16 februari 2003
  • 81 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
81 keer beoordeeld

Boekcover Hamide spielt Hamide
Shadow
Hamide spielt Hamide door Annelies Schwarz
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Het gaat over een Turks meisje, Hamide, dat naar Duitsland is verhuisd met haar gezin en zich erg buitengesloten voelt en ze word ook uitgescholde door haar klasgenoten. Mevrouw Weißenbach wil ervoor zorgen dat iedereen op zijn gemak is in de klas maar ze kan er niet zo veel aan veranderen. Ze gaat een toneelgroepje oprichten met Turkse en Duitse scholieren, Hamide doet ook mee. Maar ze verteld het niet aan haar vader want die zou het toch nooit goed vinden. Hamide schrijft het meest van het script. Opeens komt ze niet meer opdagen na school, haar vader was erachter gekomen. Hamide krijgt heel erg hoofdpijn en moet naar het ziekenhuis. Iedereen is bang dat ze niet meer mee kan doen met het toneelstuk, terwijl zij juist een van de hoofdpersonen is. Als haar hoofdpijn over is probeert ze weer mee te doen maar tijdens de première is ze er weer niet. Mevrouw Weißenbach en Chris gaan haar zoeken. Ze is gewoon thuis maar mocht niet weg van haar vader vanwege dat ze weer hoofdpijn had gekregen. Mevr. Weißenbach haalt het toch over en ook zodat hij komt kijken. Dat lukte Hamide komt op het laatste moment nog meedoen en haar vader zit in de zaal, hij vond het toch wel een goed stuk. Als ze het stuk voor het echt gaan spelen moeten ze Hamide al weer gaan zoeken, maar ze kunnen haar niet meer te pakken krijgen, er wordt verteld dat ze met haar gezin weer terug naar Turkije is gevlogen en dat ze geen afscheid had mogen nemen. Mening: ik vond het een erg leuk boek, maar het eerste boek wat ik in het duits heb gelezen dus was wel lastig. Het is erg realistisch omdat het met de meeste Turkse gezinnen ook wel zo gaat, ze worden niet altijd gewaardeerd en willen liever terug naar hun moederland.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hamide spielt Hamide door Annelies Schwarz"