Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het ei van oom Trotter door Marc De Bel

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Het ei van oom Trotter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 338 woorden
  • 19 november 2002
  • 206 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
206 keer beoordeeld

Boekcover Het ei van oom Trotter
Shadow
Het ei van oom Trotter door Marc De Bel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het gaat over een jongen genaamd Alexander Duberrie. Alexander is 10 jaar en zit in de vierde klas bij meneer Bokkers. Meneer Bokkers is de strengste meester van de school. Hij heeft een bamboestokje waarmee hij de kinderen op de vingers tikt als ze niet gehoorzamen. Als Alexander thuiskomt van school moet hij meteen naar zijn kamer om te studeren. Maar opeens komt daar een eind aan. Op een dag komt oom Trotter op bezoek. Dat is de broer van Alexanders vader. Hij blijft een tijdje logeren en mag zelfs in Alexanders kamer slapen. Na twee weken komt er een telegram waarin staat dat oom Trotter weg moet naar een wijze tovenaar, ergens diep in de jungle. Als afscheid geeft oom Trotter Alexander een groot ei, waarvoor hij heel goed moet zorgen. Als het ei op een nacht openbreekt, ziet Alexander eindelijk wat erin zit. Een kleine krokodil en hij kan nog praten ook. Alexander noemt de krokodil naar de tovenaar van oom Trotter, namelijk Yam-Yam. Yam-Yam wordt met de dag groter. Alexander besluit Yam-Yam in de vijver te steken. Als Alexander op een dag op school zit, ziet hij opeens Yam-Yam, die recht naar de klas afkomt. Daar zit meneer Bokkers. Yam-Yam staat opeens in de klas. Alexander staart ongelovig voor zich uit en vooraleer hij het door heeft, zit meneer Bokkers niet meer op zijn stoel maar in de buik van Yam-Yam. Ondertussen waren de mensen van de dierentuin al gearriveerd en namen Yam-Yam mee naar de dierentuin. De volgende dag komt oom Trotter terug en Alexander vertelt hem alles. Te samen gaan ze Yam-Yam bevrijden. Oef, Yam-Yam is uit de dierentuin. Oom Trotter besluit Yam-Yam mee te nemen naar de jungle, waar ze thuishoort. Of ze er geraakt lees je in het boek ‘De kracht van ajajatsoe’. Persoonlijke mening: Het ei van oom Trotter is een mooi boek dat razend vlot leest. Het is een boek voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zelf heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Te hopen voor jullie ook.

REACTIES

G.

G.

Ik heb het ook gelezen en vindt dat je er ook moet bijzetten van de geheime plaats bij de rivier en dat hij gepest wordt!!!!!!!
maar ik vind het anders wel heeeeeeeeeeel mooi gemaakt

20 jaar geleden

N.

N.

ik heb het ook gelezen en het is te gek het leukste stuk vond ik toen YAM-YAM evert van dam doodsbangmaakte en inge haar foto's van rocksterren

13 jaar geleden

F.

F.

heb het boek gelezen en je verslag past er helemaal bij je kon dat van de geheime plaats aan de rivier er inderdaad wel bijzetten maar voor de rest super gedaan

12 jaar geleden

U.

U.

slecht echt slecht er mocht meer belangerijkere info bij!!!






.



..


..










.

















..

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het ei van oom Trotter door Marc De Bel"