Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kappen door Carry Slee

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 3079 woorden
  • 3 januari 2002
  • 1682 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
1682 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A – samenvatting van de inhoud

Het begint als Sander uit school komt en zijn vrienden Maarten en Chris op hem staan te wachten. Ze laten 2 cd’s zien die ze hebben gestolen en hebben het de hele tijd over hun nieuwe vriend Emiel. Ze vragen of Sander meegaat naar Maarten’s huis maar hij besluit niet mee te gaan omdat hij die avond een klassenavond heeft.Sander kan de hele dag aan niks anders denken dan aan die avond, omdat hij met Indra wil gaan dansen.
Ook Indra kan aan niks anders denken. Als Indra naar de klassenavond fietst wordt ze onderweg heel draaierig en moe dus besluit ze terug te gaan.

Op het feest ziet Sander dat Indra er niet is. Hij denkt dat ze er niks om gaf. Jetta wil graag met hem dansen en Sander wordt de dansvloer op gesleurd. Er wordt een slow-nummer opgezet, lijkt het wel of het nummer eeuwig duurt. Als het nummer afgelopen is wil Jetta nog verder dansen maar Sander zegt dat hij geen zin meer heeft en verzint als smoes dat hij al een vriendin heeft. Hij meldt zich ziek bij de leraar en gaat weg.Terwijl hij de straat in fietst bedenkt hij dat zijn ouders wel nieuwsgierig zullen zijn waarom hij zo vroeg thuis is en daarom gaat hij nog maar even langs Maarten en Chris. Thuis zijn ze niet. Als hij ze in het park gaat zoeken ziet hij ze kletsen. Hij gaat met ze mee naar huis waar ze een video kijken.
Indra gaat ‘s ochtends met haar moeder naar de dokter. Hij denkt dat ze de Ziekte van Pfeiffer heeft. Als ze daarna naar school gaat vertelt ze haar klasgenoten dat ze de Ziekte van Pfeiffer heeft, maar Heike gelooft haar niet. Heike vertelt Indra over het schoolfeest en over Jetta en Sander. Indra is erg teleurgesteld dat Sander al een vriendin heeft. Als ze op weg naar de kroeg zijn merkt Heike dat ze Indra’s schrift nog heeft maar als ze dat moet terugbrengen moet ze een heel stuk omrijden. Sander biedt aan of hij het terug moet brengen omdat hij er toch vlakbij woont, dus krijgt hij het schrift. Als ze een tijdje in de kroeg hebben gezeten gaat Sander naar huis, maar eerst gaat hij naar Indra. Ze raken aan de praat en Indra vraagt hoe het met zijn vriendin gaat. Sander wordt lijkbleek en zegt dat het alleen maar een smoes was omdat hij Jetta niet wou kwetsen.
De volgende ochtend voelt Indra zich niet goed, maar ze gaat toch naar school omdat ze een geschiedenispresentatie heeft samen met Heike. Toch besluit ze na één uur naar huis te gaan omdat ze heel geel ziet. Heike hoort het en is razend op Indra omdat ze al zo zenuwachtig was voor de presentatie en nu moet ze het nog alleen doen ook!
Na school gaat Sander naar Maarten, Chris en Emiel maar gaat al snel naar huis omdat hij veel huiswerk heeft.Hij heeft nog maar een klein stukje gefietst of hij hoort Emiel schreeuwen. Hij stopt en kijkt om. Hij ziet hoe Emiel de bal van de jongen lek steekt. Kwaad fietst Sander terug en zegt dat Emiel de bal moet betalen. Als Emiel zegt dat hij dat niet doet wil Sander geen vrienden meer zijn, Sander moet het geld vrijdag terugbetalen dat hij van Emiel had gekregen.
Als Indra weer bij Heike is hoort ze dat ze dat Heike een acht heeft gekregen. Ze is gelukkig niet boos meer. Dan moet Heike even naar de wc. René gaat weer bij Indra zitten maar Indra zegt dat ze al op Sander is. Vrijdag brengt Sander het geld naar Emiel in het park . Hij ziet hoe ze een jongen in een rolstoel omtrappen. Emiel trekt Sander mee als er mensen aan komen rennen. Als ze in een steegje staan wil Sander het geld geven maar Emiel doet weer gewoon of Sander erbij hoort. De volgende ochtend staat er een stukje in de krant over de jongen in de rolstoel en Emiel en zijn vrienden. Sander gaat naar Indra om het huiswerk te brengen. Als ze bijna zoenen komen net de ouders van Indra thuis. Sander blijft nog een tijdje maar gaat iets eerder weg om even langs Maarten omdat hij niks meer met ze te maken wil hebben. Emiel legt een mes op zijn keel en zegt dat hij gewoon hun vriend blijft. Als Sander maandag op school komt weet iedereen dat hij bij de jongen in het park betrokken was omdat René hem heeft zien wegrennen. Als hij in de klas zit moet hij met de directeur mee naar zijn kamertje omdat hij graag wil weten of hij ermee te maken heeft. Sander zegt dat hij helemaal niet in het park is geweest maar de directeur gelooft hem niet omdat hij denkt dat René de waarheid spreekt. De directeur is van plan zijn ouders te bellen, maar Sander wordt daar heel kwaad om en gaat naar huis. Sander’s ouders denken dat René liegt, maar Sander weet wel beter.
Indra denkt dat René het verzint omdat ze op Sander is en niet op hem, dus als de directeur in de klas komt om er over te praten zegt ze dat hij bij haar was die avond. In de pauze zegt Heike dat ze Indra pas gelooft als ze het zweert, maar Indra wil niet tegen haar vriendin liegen. Als Heike zegt dat ze haar toch niet gelooft doet Indra het toch. Als Heike even een cola voor haarzelf en Indra gaat halen komt René de aula in. Hij gaat naar Indra toe en zegt dat ze een grote fout maakt. Indra begint hard te schreeuwen en iedereen wordt doodsril in de aula. Indra zegt dat René gewoon jaloers is op Sander omdat ze wel verkering met hem wil en niet met René. Heike wordt boos omdat Indra haar broer voor gek heeft gezet en Heike wil dan ook geen vriendin meer met haar zijn.
Ondertussen belt de directeur naar Sander’s vader om te vragen of hij met Sander naar de school wil komen. Op school biedt de directeur zijn excuses aan en vertelt dat Indra heeft gezegd dat Sander die avond bij hem was en dat hij niet mocht vertellen hij bij haar was geweest. Die middag komen Maarten en Chris bij Sander thuis. Sander vertelt over René die hem had gezien en over Indra die hem had geholpen. Daarna gaat Sander nog even langs Indra en ze vertelt hem over haar ruzie met Heike. Indra wil Sander zoenen maar hij draait zijn hoofd weg omdat hij vindt dat hij Indra bedriegt. Daarna gaat hij maar naar huis.
Op school wil Indra het goedmaken met Heike maar die negeert haar volkomen.
Als Sander die avond een frietje gaat halen met Maarten en Chris komen ze Emiel met een vriend tegen. Maarten en Chris gaan met ze mee naar de disco als een fietser ze in wil halen. Ze laten hem er niet langs en slaan hem in elkaar. Met de mobiele telefoon die hij heeft gekregen van zijn vader belt hij de politie. Als Emiel dat ziet pakt hij hem af en smijt hem tegen de muur kapot. Als hij Sander in elkaar wil slaan komt net de politie. Ze rennen allemaal weg maar Emiel en zijn vriend komen achter Sander aan. Sander verstopt zich in de bosjes en zo raakt hij ze kwijt. Het huis van Indra is het dichtste bij dus gaat hij daarheen. Op het laatste stuk zit Emiel weer achter hem en net op tijd is hij in de tuin van Indra. Hij vertelt alles aan Indra. Ook over de jongen in de rolstoel. Ze wordt boos omdat ze voor hem alles op het spel heeft gezet en stuurt hem weg. Zodra hij uit de tuin stapt wordt hij vastgepakt en in elkaar geslagen.
Als Indra de volgende ochtend wakker wordt ziet ze politie buiten staan en gaat ze kijken wat er is. Ze ziet dat het Sander is en gaat met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis vraagt Sander heel de tijd naar Indra en daarom mag ze even bij hem. Ze zegt dat het haar spijt en dat ze hem gelooft.
Indra gaat naar Heike en vertelt haar alles en daarna zijn het weer dikke vriendinnen. Emiel gaat naar het ziekenhuis en zegt dat hij de broer van Sander is en zijn broertje even wil zien. Dat mag van de zuster. Emiel zegt dat hij Maarten en Chris aan gaat geven bij de politie en als hij niet meewerkt slaat hij Indra ook in elkaar. De verpleegster heeft alles gehoord en belt de politie. Die neemt Emiel mee naar het bureau.
Indra ging vanaf die dag elke dag bij Sander op bezoek.

UITLEG VAN DE TITEL

Titel: kappen

1:De titel is gekozen omdat Sander wil dat Emiel en zijn zijn vriend op houden met een jongen te schoppen en slaan daar door roept hij heel hard kappen

SOORT VERHAAL

2:Het boek is duidelijk een liefdes verhaal. Het deel waarin blijkt dat het een liefdes verhaal is, is dat Sander erg verliefd is op Indra. Het verhaal is vooral voor de jeugd geschreven want het speelt zich dagelijks af op scholen. Ik denk dat dit boek is geschreven omdat de schrijver wil laten zien wat je in zon geval moet doen. En dat het belangrijk is dat je je ouders vertrouwt ook als iemand zegt dat hij je wat zal doen.

GEBEURTENISSEN PROBLEEM EN HOOFDLIJN

3: Het probleem speelt zich het hele boek door Sander is verliefd op Indra en Indra op Sander alleen weten ze het niet van elkaar en durven ze het beiden niet tegen elkaar te zeggen. Als Sander door zijn vroegere vrienden in contact komt met Emiel en ziet wat deze en zijn twee vrienden zoal doen wil Sander niks meer met hun te maken hebben. Emiel zet Sander onderdruk dat hij niks mag zeggen wat er die avond is gebeurd door hem te bedreigen met een mes.


HOOFDLIJN BEKNOPT IN ZES STAPPEN

-Beginsituatie – Sander is verliefd op Indra en zij op hem alleen weten ze dat niet van elkaar en durven ze het beiden niet aan elkaar te vragen. Als ze op een avond een klassenavond hebben willen ze er beiden heen om zo op die avond elkaar te vragen.
Op weg naar de klassen avond voelt Indra zich niet goed door dat ze de ziekte van pfeiffer heeft en besluit weer terug naar huis te gaan. Hier door denk Sander dat Indra niks met hem wil.

-Ontstaan van een probleem: Op de klassen avond wil Jetta met Sander dansen om dat zij ook verliefd op hem is. Sander wil haar niet gelijk afwijzen omdat hij dat zielig vindt en danst even met haar. Na het lied je wil hij stoppen maar Jetta wil door Sander rukt zich los en dan zegt een vriendin van Jetta dat Jetta op Sander is. Om Jetta niet heel erg te kweten zegt hij dat hij al verkering heeft en rent naar buiten. Meld zich even later ziek bij de leraar en gaat naar huis.

-Verslechtering van de situatie:De volgen de dag de dag na de klassen avond komt Heike bij Indra langs en verteld dat Sander op de klassen avond heeft gezegd dat hij een vriendin heeft.

-Dieptepunt: Sander wordt verdacht dat hij betrokken is bij de bende die die de jongen in de rolstoel hebben geschopt en geslagen Indra geloofd dit niet en verdedigt Sander door hem een vals alibi te geven

-Langzame of snelle verbetering: nadat er weer een jongen in elkaar geslagen word belt Sander het alarm nummer de politie komt er aan en Sander rent naar Indra der huis hij wordt binnen gelaten en nadat hij verteld heeft hoe alles nu echt zat wordt hij door Indra weg gestuurd later denk ze terug aan zijn woorden dat hij onschuldig is. En ze krijgt spijt. Ze besluit de volgende dag het gelijk te zeggen. Als ze s’ochtends wakker word vertellen haar ouders dat er een jongen in het gangetje in elkaar geslagen is ze gaar kijken en ziet Sander liggen

-Oplossing : Indra gaat met Sander mee naar het zieken huis en daar krijgen ze dan toch verkering. Als sander even later bezoek krijgt van Emiel die zich voor doet als zijn broer om binnen te kunnen komen verteld hij hem wat Sander tegen de politie moet zeggen een zuster hoort dit alles en waarschuwt de politie Emiel word op gepakt en alle misverstanden worden recht gezet

HOE BEGINT EN HOE EINDIGT HET VERHAAL
Het verhaal begint als ze laten zien hoe de vrienden van Sander veranderd zijn


PERSONEN

4A/B:

Sander
Hoofdpersoon, Sander
Sander is een jongen die in de 2e klas zit. Hij is al heel lang verliefd op Indra. Hij gaat ook nog om met 2 jongens van de basisschool. Maarten en Chris. Sander vindt dat Maarten en Chris zijn erg verandert sinds ze met Emiel omgaan. Hij vindt dat Emiel niet deugt. Zeker weet hij dat als Emiel, Maarten en Chris een jongen uit zijn rolstoel trappen. Hij probeert Maarten en Chris te waarschuwen, maar ze luisteren niet. Naar de politie durft hij niet, omdat Emiel had gezegd dat hij hem iets zou aandoen. Sander zit in de 2e klas van de Middelbare School dus ik denk dat hij ongeveer 13 jaar is..

Indra
Indra zit ook in de 2e klas, bij Sander in de klas. Ze is al een paar weken verliefd op Sander. René de broer van haar beste vriendin is verliefd op haar. Als Indra een keer alleen met René thuis is, merkt ze dat hij verliefd is op haar. Als ze zegt dat het niet wederzijds is wordt hij boos, omdat hij zeker weet dat ze wel verliefd is op hem. Indra voelt zich al een tijdje niet goed, en als Indra en haar moeder naar de dokter gaan. Zegt de doktor dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft. Dat betekent dat ze veel moet rusten, en soms moet thuisblijven. In de klas gelooft niemand haar, behalve Sander. Hij heeft het zelf ook gehad en hij weet hoe vervelend het is. Indra zit ook in de 2e klas van de Middelbare School, dus ik denk dat ze ook ongeveer 13 is.

Heike
Zij zit ook in de 2e klas bij Sander en Indra. Ze is beste vriendin van Indra. Als Indra; René (de broer van Heike) afwijst, vindt ze dat stom en doet er alles aan dat ze hem wel leuk gaat vinden. Als René Sander ervan beschuldigt dat hij een jongen uit een rolstoel in elkaar heeft geslagen, gelooft Heike hem en Indra Sander en dan krijgen ze ruzie!! Heike vindt het ook moeilijk om te geloven dat Indra ziek is. Daarom gaat ze extra veel met Dana om en laat ze Indra een beetje barsten. Als Heike dan toch een keer aardig doet, krijgen ze ruzie over René of Sander.

Heike zit ook in de 2e klas van de Middelbare school, dus ik denk dat ze ook ongeveer 13 is..


Tom, Olivier en Cas
Zij zitten bij Sander in de klas, en kunnen goed met hem opschieten, maar Sander zegt altijd school is school en buiten school had hij dan Maarten en Chris. Maar Tom, Olivier en Cas kunnen het steeds beter met hem vinden. Maar ze weten niet wie ze moeten geloven als René met het verhaal komt dat Sander een jongen uit zijn rolstoel heeft getrapt. Als ze achteraf het hele verhaal horen hebben ze medelijden met Sander dat ze hem nooit geloofd hebben.

Maarten, Chris en Emiel
Zij hebben bij Sander op de basisschool gezeten. Vroeger waren ze goed bevriend met z’n drienhet wordt steeds minder.
Maarten en Chris gaan veel om met Emiel. Sander vindt dat Emiel niet deugt en probeert hem uit de weg te gaan. Op een middag gaat hij naar Emiel, Chris en Maarten om te zeggen dat ze op moeten houden met stelen. Op het moment dat Sander dat aan het vertellen is schopt een meisje een voetbal tegen Emiel aan, en Emiel wordt boos, de broer van het meisje ( hij zit in een rolstoel) zegt er wat van. Dat had hij beter niet kunnen doen, want: Emiel, Chris en Maarten trappen die jongen uit zijn rolstoel en bezorgen hem een hersenschudding.

TIJD

5: Ik denk dat het boek van deze tijd is, omdat de gebeurtenissen erg te maken hebben met de tijd van nu. Er wordt veel geschreven over zinloos geweld, zinloos geweld is iets wat tegenwoordig (te) vaak voorkomt.

VERTELWIJZE

6: Het verhaal beleven we grotendeels door de ogen van Sander en door de ogen van Indra en door een alwetende verteller
B: ja, het is echt een ik verhaal door dat er veel over de gevoelens van de personen gesproken word
C:Ja, er worden stukken verteld door iemand die buiten het boek staat, maar die wel van alles af weet.

RUIMTE

7: Het verhaal speelt zich af rond de school en thuis. Maar ook op plekken waar jongeren vaak samen komen.

ONDERWERP

8:Het onderwerp is de liefde.Het is goed dat de schrijver heeft laten zien wat er kan gebeuren door het gedrag van anderen zo kun je er wat van leren hoe je moet handelen bijvoorbeeld in zo'n situatie.


BEDOELING BOODSCHAP

9: de bedoeling die ik in dit boek gevonden heb is eigenlijk dat je moet weten wanneer je iemand moet helpen door integrijpen

B: De boodschap probeer op een juiste manier te handelen en vertrouw je ouders en ook andere ouderen zij kunnen je helpen ook als die gene zegt dat hij je wat zal doen

TAAL

10:Het taal gebruik in het boek was makkelijk te volgen. Daarom leest het boek ook zo lekker als je een keer aan het lezen bent stop je niet zo snel
B:Het verhaal bevat weinig tot geen beschrijvingen.
C: Ja het verhaal bevat wel dialogen, maar die zijn vrij kort dus dat hindert het het lezen niet?

MENING

C: Ik vond het een heel spannend en ook een heel mooi boek.En had het eigenlijk zo uit.
Het boek leest gemakkelijk en ik zou het zeker aanraden. De boeken van carry slee lijken wel op elkaar er komen veel overeenkomsten in maar dat hindert niet ze schrijft echt op een fijne manier. Het boek laat je zien in wat voor situatie je terecht kan komen en hoe je deze het beste aan kunt pakken. Je ziet heel veel dingen die zich rond deze tijd afspelen.

REACTIES

D.

D.

Hij meld zich ziek bij de leraar en gaat weg.

Maar volgens mij is het, Hij >>meldt<< zich ziek bij de leraar...........

18 jaar geleden

N.

N.

ik vond het ook een leuk boek, alleen jou uittreksel kon ik niet gebruiken. ik vond het te lang. ik zit in groep 8 en dan hoef je niet zulke uitgebreide uittreksels in te leveren. ik hoop dat ik nog eentje vind die ik wel kan gebruiken.

groetjes nienke

22 jaar geleden

A.

A.

wat een goed verslag heb je gemaakt!!!
ik heb er echt heel veel aan gehad.
heel erg bedankt

22 jaar geleden

N.

N.

Het is kinderachtig voor een 4mavo.

22 jaar geleden

L.

L.

hallow
ik weet niet wie je bent maar iniedergeval
ik heb je boekverslag over het boek kappen van carry slee gebruikt ik heb het nog niet ingeleverd want eerst wil ik even weten wat voor een cijfer had je ervoor?????
ik verwacht een mail terug
alvast bedankt
Met Vriendelijke Groeten Leonie

22 jaar geleden

S.

S.

hoi ik wouw effe zegge dat het goed is gedaan. doeiii xxx steef

22 jaar geleden

J.

J.

Dit was een voorbeeld van een goed boekverslag.
Jij mag blijven

22 jaar geleden

M.

M.

jij hebt volgens mij de "plaats" vergeten.????????

22 jaar geleden

M.

M.

hey bedankt ik heb je boekverslag heel goed kunnen gebruiken en ik hoop dat ik een voldoende krijg thanks.

22 jaar geleden

M.

M.

je bent een schat dankje wel voor je werkstuk als ik mijn cijfer krijg laat ik het je horen heb nog maar 1 dag voordat ik het kan inleveren
xxx marlene

22 jaar geleden

M.

M.

bedankt ik heb door jou een 8 gehaald

22 jaar geleden

V.

V.

wat voor cijfer heb je voor dat uitreksel van kappen gehad?

ik zou graag een mailtje terug willen alvast bedankt

21 jaar geleden

E.

E.

ik kon het uitreksel goed gebruiken. alleen jammer
dat er niks over carry slee in stond maar voor de rest echt goed hor. doei groetjes esme

21 jaar geleden

M.

M.

eeeeeeej jazzz ofzow..
ik wou je ff super bedanken voor je verslag
nu maar hopen dat ik un goed cijfer krijg..
k heb der wel wat aan gehad.. maar k denk wel dat de leraar der acher komt dat ik um vn internet hebt :S ach ja boeien..
xxx mij

21 jaar geleden

L.

L.

Je hebt me erg geholpen met je werkstuk ik heb er veel aangehad. Ik zit in de eerste en ik moet mijn eerste boekverslag maken. Mijn leraar heeft punten op een papier gezet wat er allemaal in mijn boekverslag moet staan en die punten staan hier precies. Ja tuurlijk ga ik niet alles overschrijven. Ik ga het wel in mijn eigen woorden doen groetjes lotte

21 jaar geleden

A.

A.

Hee Jazz
Thanx dat je ff je boekverslag op internet hebt gezet. Ik heb 'm d'r niet helemaal afgehaald, hoor. alleen de samenvatting.
Duzz veel zucces met je examenjaar is wel k*t dat je veel boeken moet lezen.
groetjes Ann (15)

21 jaar geleden

W.

W.

hey jazz,goed gedaan hier heb je tenminste wat aan!
heb het zelf het boek ook gelezen!
doei doei
xxjes wendy

21 jaar geleden

S.

S.

deze boek vind k erg leuk en erg zielig k heb dit boek al meer dan 4 keer gelezen. k ga ook een verslag over dit boek doen dus?
maar er is een ding hoezo begrijpt niemand sander en de vriendin. k wou dat de boek leuk afliep en daarna nog een boek had alleen de tweede helft dan

21 jaar geleden

M.

M.

Ik wou zeggen dat het een hele goeie verslag is ik moet een boekverslag schrijven enheb van jou gelijk alle info gepakt

20 jaar geleden

H.

H.

hey,
goed verslach!!!!
majah
laters

20 jaar geleden

M.

M.

he jazz wat voor een cijver had je voor je boekverslag want dat zou ik wel leuk vinden om het cijfer te vergelijken oke stuur nog mnaar een mailtje naar mij oke doeg een 16 jarig meisje

20 jaar geleden

H.

H.

Het wsa een slecht boekverslag en we hebben er niks aan gehad

20 jaar geleden

M.

M.

de samenvatting vind ik egt geen samenvatting..
je sgrijft haast het hele boek over..
het moet volgens mij veel en veel korter!
verder is alles wel ok!
ik geef er een 7 voor.!:d
hihihih
gr melis.. uit TIEL!

20 jaar geleden

M.

M.

goeie uitrekse3l ik kan het wel gebruiken voor sgool ;) maar ik verander het wel in me eigen woorden maar zonder jou uitreksel zou ik geen goed punt halen op sgool !!!

20 jaar geleden

I.

I.

hey echt tof
heb der veel aan gehad jo

20 jaar geleden

L.

L.

hoe lang speelt het verhaal zich af (hoeveel dagen,weken)
groetjes leon

20 jaar geleden

H.

H.

je hebt een goed boekverslag gemaakt!! heel goed!!
groetjes helene

20 jaar geleden

M.

M.

wow, veel woorden ik had er zelf een 8,5 voor bedankt

19 jaar geleden

P.

P.

dit hieronder klopt niet helemaal. dat meisje schopt geen bal tegen emiel aan, maar ze zegt er wat van dat emiel tegen een fiets op trapt




Op een middag gaat hij naar Emiel, Chris en
Maarten om te zeggen dat ze op moeten houden met stelen. Op het moment dat Sander dat aan het vertellen is schopt een meisje een voetbal tegen Emiel aan, en Emiel wordt boos, de broer van het meisje ( hij zit in een rolstoel) zegt er wat van. Dat had hij beter niet kunnen doen, want: Emiel, Chris en Maarten trappen die jongen uit zijn rolstoel en bezorgen hem een hersenschudding.

19 jaar geleden

S.

S.

hey hallo heb veel aan je verslag gehad..thank you
knuffie kus

19 jaar geleden

C.

C.

heey jazz
ik kon je uittreksel heel goed gebruiken thnx daarvoor want ze hadden het boek nii meer in de bieb dus ik kon alle info uit je samenvatting halen(srry gebruik msntaal:P)
groetjes cindy

19 jaar geleden

D.

D.


ik had heel veel aan dit verslag!

19 jaar geleden

Y.

Y.

Het is echt een vet goed verslag ikheb er een 8,5 voor groetjes Jamelie

19 jaar geleden

K.

K.

hey hey jazz een goed uitreksel howr ik kon hem goed gebruiken doei doei

19 jaar geleden

T.

T.

thanx ik heb een 9,5

19 jaar geleden

L.

L.

bedankt!
ik had hier wel veel aan voor mijn boekbespreking! op het laatste moment kwam ik eragter dat ik een boekbespreking had! dus dagt ik pik er wel 1tjuh van internet
je hept me geweldig geholpe
kuz liex

19 jaar geleden

T.

T.

Goeie tekst makker.

13 jaar geleden

S.

S.

bedankt dit artikel heeft me wat stress voorkomen:)

13 jaar geleden

E.

E.

Heeeeeel erg bedankt!!!! Ik heb hier heel veeel aan gehad! Zonder jou was mijn boekverslag echt NIKS geworden!!!!!!!!!!!

Xxxxjes van Ezz

12 jaar geleden

S.

S.

hej, goed verslag! ik heb er veel aan! bedankt, groeten sari...

12 jaar geleden

J.

J.

nienke denk je echt dat het iemand interesseert of je het niet of wel kon gebruiken

8 jaar geleden

I.

I.

Dit is echt geweldig ik hoop dat je dit reactie ziet :)

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"