Batman can't fly door David Hines

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Batman can't fly
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 392 woorden
  • 2 december 2001
  • 576 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
576 keer beoordeeld

Boekcover Batman can't fly
Shadow
Batman can't fly door David Hines
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het boek vertelt op een eigentijdse manier het verhaal van een jongen (David) van 13 die bij zijn oma inwoont samen met zin alleenstaande moeder. Hij leidt een hard bestaan, omdat zijn moeder nooit thuis is en hij staat in voor het huishouden omdat zijn oma ziek is.
De titel is afgeleid van het begin van het verhaal, als hij wil bewijzen dat batman kan vliegen, dat levert hem een nachtje in het ziekenhuis op.
Meer en meer blijkt dat zijn moeder een onguur bestaan leidt, ze komt soms thuis met kleerscheuren en blauwe plekken, en meer dan eens hangt er bloed aan haar kleren.

Dit leidt ook tot spanningen tussen de andere familieleden, zijn tante voelt haar bedreigt en is jaloers omdat zijn moeder knapper is en ook een slechte reputatie heeft zodat zij haar niet vertrouwt.
De ik figuur (David) heeft ook zijn problemen. In het zwembad krijgt hij per ongeluk een erectie en da oppasser wil misbruik van hem maken en dreigt met de politie als hij niet laat zien dat zijn erectie weg is. Als zijn moeder dit hoort stapt ze naar het zwembad en leest die man grondig de les, in zo’n manier zorgt ze wel voor haar zoon, ook geeft ze hem condooms als hij een vriendinnetje heeft, wat dan weer uitloopt op een conflict tussen haar en zijn tante.
Dan gebeurt iets tragisch, zijn oma sterft. Door de vele conflicten zet zin grootvader zijn moeder het huis uit omdat hij bij die tante zou kunnen intrekken. De ikfiguur wil zijn moeder niet verlaten.
Ze verhuizen, ze trekken in een bouwvallig huisje, en zijn moeder is nu helemaal in de prostitutie. Geen weg meer terug. Ze is bijna nooit meer thuis en hij blijft weg van school en gaat de criminaliteit in. Op een dag ontmoet hij een oude man. Hij gaat met hem eten en belandt in de man zijn appartement. De man probeert hem te versieren en wil hem aanranden, de ikfiguur wil vluchten, maar de deur is gesloten. Er is maar één uitgang, het balkon, hij denkt aan batman, en springt het balkon af, de sprong van zijn leven.
Het is een open einde, de lezer moet zelf verder denken: heeft hij het overleefd? Of is hij te pletter gevallen? Wat is er met hem gebeurd als hij nog leeft? Vragen zonder antwoord.

REACTIES

H.

H.

het boek is echt strak

20 jaar geleden

R.

R.

thnx man voor dat uitreksel van badman cant fly
ik heb er examen over nu :-s



grtz rbx

20 jaar geleden

C.

C.

hallo heb je dit boek gelezen in het nederlands of engels want ik heb et boek badman can't fly voor engels te lezen maar begrijp er nix van is het et zelfde boek ofniej... groetuhhh Cinderella graag antw. zo snel mogelijk

20 jaar geleden

S.

S.

wow vet bedankt :-D ik moest dit boek dus eigelijk lezen maar ik was ut kwijt dus nou maar hope dat ik nog een beetje een goed cijfer haal! thnx mzzl saskia

20 jaar geleden

P.

P.

6 jaar geleden

L.

L.

thanx! had k ff nodig!

20 jaar geleden

S.

S.


bedankt voor je uitreksel!

20 jaar geleden

S.

S.

yo goed uittrekseltje man ik heb er alleen niks aan gehad want ik mag ze niet van I-net afhalen nou jah goedgedaan


Greetz Sebas

20 jaar geleden

L.

L.

ik vond het zover de sammenvatting is een goede sammenvatting maar ik zou graag weten hoe het afloopt.

20 jaar geleden

G.

G.

he ik vind dat je een goed verslag hebt geschreven maarre ik heb een vraagje heb je misschien die verslag in het engels ergens staan of als je het niet hebt zou je dat voor me kunnen doen ,ik bedank je alvast ciauuuuu

20 jaar geleden

M.

M.

het was een heel gaar verhaal. je bent kansloos

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Batman can't fly door David Hines"