Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kladwerk door Anke de Vries

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Kladwerk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 753 woorden
  • 8 november 2001
  • 228 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
228 keer beoordeeld

Boekcover Kladwerk
Shadow
Kladwerk door Anke de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. De titel is: Kladwerk. 2. De schrijfster is Anke de Vries. Zij is geboren in Sellingen in het jaar 1936. Ze is getouwd en heeft een zoon en twee dochters. Haar hobby is schrijven. Haar lievelingsland is Frankrijk. 3. De eerste druk van Kladwerk was in 1990. 4. De genre is detective. 5. Het taalgebruik is makkelijk en modern
6. Het boek bestaat uit 23 hoofdstukken, twee daarvan zijn: v geen nikkers; v punt uit. 7. Op een basisschool worden steeds rassistische aanvallen gepleegd. Iedere keer als ze inbreken dan verven ze kreten op de muur zoals: Weg met de zwarten,buitenlanders ons land uit en geen nikkers in Nederland. Vandaar de titel Kladwerk. 8. Het boek gaat over een georganiseerde bende die wil dat alle buitenlanders ons land verlaten. 9. De gebeurtenissen spelen zich af op school en in de huizen van sommige personen af. 10. De gebeurtenissen spelen zich in deze tijd af. a) Je valt midden in de gebeurtenissen. b) Nee,er zijn geen grote tijdsprongen of terugblikken in het verhaal. c) De gebeurtenissen duren ongeveer een maand. 11. De hoofdpersonen zijn: Linda:11 jaar, vindt het heel erg als ze iets achter Debbie’s rug moet doen. Bram:11 jaar,hij is de’professor ‘omdat hij altijd moeilijke woorden gebruikt. Achmed:11 jaar,is altijd bang dat er iets verkeerd gaat maar als er iets moet gebeuren is hij van de partij. Hassan:11 jaar , is net in Nederland komen wonen en kent dus nog geen Nederlands. Debbie:11 jaar,zij heeft een moeilijke tijd achter de rug omdat haar ouders uit elkaar gingen,houd veel van zingen en wil popster worden. Jerry:11 jaar,houd veel van voetballen en wil profvoetballer worden
12. Het boek is gewoon in het echt geschreven en is dus in de hijvorm geschreven. 13. Het is een open eind. 14. Mij spreekt Linda het meest aan omdat zij gezellig is en erg aan haar vriendin gehecht. 15. Ik vind de gebeurtenissen:onlogisch,spannend,onvoorstelbaar,realistisch,somber en ingewikkeld. 16. Het verslag: Als Jerry, Hassan, Bram, Linda, Debbie en de rest van de groep de klas binnen stappen weten ze niet wat ze zien. De muren zijn helemaal volgeklad met rassistische kreten. Alles is omgegooid, bloemen, tafels en nog veel meer. Iedereen is heel erg geschokt.Wie kan zoiets nou doen!!! De volgende dag worden er blaadjes uitgedeeld met de vraag wie er kan helpen witten. Gelukkig zijn er veel mensen die willen helpen, waaronder ook de vader van Debbie. Tussen de ouders van Debbie gaat het niet meer zo goed; de moeder is heel vaak ‘s avonds weg en ze doen ook niet meer zo heel erg aardig tegen elkaar. Voor Debbie is dat best moeilijk. Maar het wordt nog erger als haar moeder naar Fred Bruins gaat en daar blijft wonen. Na een tijdje wordt er weer vandalisme gepleegd op school. Maar nu veel erger; ze hebben de konijnen, cavia’s en vissen gedood. Na deze aanslag gaan Bram, Linda, Hassan en Jerry op onderzoek uit naar de dader van deze aanslagen. Ze gaan heel snel aan de slag. Linda had de vorige keer, toen ze de klas gingen opruimen, een knoop met een adelaar gevonden. Deze heeft ze toen aan Hassan gegeven, omdat hij de knoop erg mooi vond. Om de schade aan de school te herstellen, hebben ze een markt gehouden. Hassan ging voor een kwartje een portret van iedereen tekenen. Opeens kwamen er twee mannen aan. Hassan moest deze twee tekenen. Onder het tekenen zag hij een adelaarskop op een knoop staan. Hierdoor was hij zo in de war dat hij een kras maakte en opnieuw begon met de tekening. Toen deze klaar was, gingen de mannen weg zonder te betalen. Na veel gezeur gaven ze uiteindelijk een dubbeltje terwijl ze een kwartje moesten betalen! Hassan vond dit zo vreemd dat hij de tekening meteen aan Linda liet zien. Deze herkende de man meteen. Het was Fred Bruins! Bram ging meteen op onderzoek uit. Linda moest samen met Debbie naar Fred Bruins toe gaan. Dus naar Debbie’s moeder. Debbie weet echter niet dat Linda Fred’s huis wil onderzoeken. Linda moet dus op sluikse wijzen Debbie het huis uit werken Gelukkig lukt dit en is Linda in staat het huis te doorzoeken. Hierbij vind ze een boekje en geeft dit door aan Bram. Die is hier heel erg gelukkig mee, want Bram heeft gegevens opgeschreven die overeenkomen met de gegevens uit het boekje dat Linda heeft gevonden. Daarin staan de aanslagen die ze nog willen plegen. Omdat het boekje van Fred Bruins is, hebben ze hem en zijn bende te pakken gekregen.

REACTIES

I.

I.

bedankt!
ik heb jou werkstuk gebruikt voor me boekverslag!
en het in mijn eigenwoorden weer opgeschreven!
doei
xx

21 jaar geleden

L.

L.

twas een zeeer mooi verslag


lennard

21 jaar geleden

J.

J.

ged gedaan
bijna even goed als mij hahaha
maaare prima boekverslg

21 jaar geleden

K.

K.

Heey Renate,
Ik vind dat je een heel mooi verslag hebt gemaakt alleen is er 1 min puntje dat is:
dat het verhaal in 1 keer stopt want linda heeft dat boekje wel gevonden en dan in 1 keer is de bende opgepakt zonder dat ze weten hoe die bende is opgepakt snapie.
ok maar verder TOPPIE.
(K) Karin

21 jaar geleden

R.

R.

Ik moet ook een boekverslag schrijven misschien ga ik die van jou gebruiken want ik vind hem erg goed. Groetjes Renate

20 jaar geleden

G.

G.

WAT MOOI!:)

19 jaar geleden

M.

M.

goed verslag
bedankt

13 jaar geleden

M.

M.

echt mooi gemaakt vooral handig als je zelf een boekverslag moet maken;-):)

13 jaar geleden

I.

I.

Goed verslag

13 jaar geleden

M.

M.

Keurig verslag meid, goed gedaan!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kladwerk door Anke de Vries"