Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Beeld van een meisje door Wim Daems

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Beeld van een meisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 607 woorden
  • 5 november 2001
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 5
26 keer beoordeeld

Boekcover Beeld van een meisje
Shadow
Beeld van een meisje door Wim Daems
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Steekkaart Auteur: Wim Daems
Uitgeverij: Davidsfons/infodok nv, Leuven
Omslagillustratie: Kris Nauwelaerts
Bladzijden: 143 Personages Evelien: Evelien is een onzeker meisje die haar weg zoekt naar de volwassenheid. Haar gootvader voedde haar eigenlijk het best op, maar toen deze stierf viel Evelien een paar stappen terug. Vooral op seksueel gebied had ze vaak veelvuldige problemen. Je zou in het begin van het boek zelfs kunnen veronderstellen dat ze lesbisch is en ik citeer een stukje dat ze tegen haar vriendin zei:?ik weet het, maar toch wil ik dat je me vastpakt, nu, dat je me streelt. Ik drukte haar tegen me aan en kuste haar in haar hals. Haar stroblonde haren geurden naar lavendel. Mijn badjas glipte open en haar dikke, pluizige trui streelde mijn blote vel. Onze benen verstrengelden zich, handen gleden zoekend over zacht vlees.? Maar ik veronderstel dat dit allemaal maar een deel was van de ?zoektocht? en het verdwijnt samen met haar maagdelijkheid. Paul: Paul is een vrij normale jongen. Het enige dat op hem aan te merken is, is dat hij iedereen en alles analyseert, maar dit hoort dan ook bij zijn opleiding. Daarom vinden Evelien haar ouders hem ook ?een keurige jongen?. Grootvader: Over hem is niet veel bekend omdat hij in het begin van het verhaal sterft. Toch speelt hij een zeer belangrijke rol in het verhaal, omdat hij dit ook is in het leven van Evelien. Je zou kunnen zeggen dat hij een groot artiest was en een goede bezorgde grootvader. Tony Van Roy: Hij is zowat het stereotype van een binnenlandse zanger. Hij wordt door veel meisjes begeert, maar hij wordt niet ?bewaakt? zoals internationale sterren. Anders zou Evelien nooit bij hem binnen zijn geraakt en zou ze nog steeds maagd zijn. Opbouw In het boek zit zeer duidelijk een DINO-structuur. De opbouw naar de climax toe zijn vooral de problemen met haar seksualiteit. De climax zelf vindt plaats wanneer ze vrijt met Tony Van Roy en ze zichzelf dus over haar problemen zet.
Waar en wanneer? De plaats waar het verhaal zich afspeelt speelt niet zo?n grote rol. Dit in tegenstelling tot de tijd. Het boek speelt zich namelijk af in de puberteit van Evelien. Voor de rest is het boek zeer universeel. Stijlfiguren Poësie: De vele stukken liederen van Tony Van Roy passen steeds zeer goed bij haar gevoelens op dat moment. Zoals bevoorbeeld toen ze zich verward voelde stond het volgende stukje: ?Je vader hoopt, dat je er zult komen het ver zult schoppen
schoppen
schoppen
en ook zult trouwen
trouwen
trouwen
Met iemand
Die iemand is. Je moeder hoopt
Dat je fatsoenlijk zult worden
En natuurlijk ook
Een beetje rijk. Zeg het dan, Jij, Ja, jij daar, Ben ik misschien geen partij voor jou, Voor jou, Die alleen maar van wat tederheid droomt. Zeg, he, he, mooie meid
kom vanavond met me mee! Vertelstandpunt: Het vertelstandpunt is ik-belevend. Het verhaal is in de ik-vorm geschren en subjectief. Ook ken je alleen de gedachten van het hoofdpersonage, Evelien. Ik citeer een stukje om dit te verduidelijken:?Ik had er nooit bij stilgestaan, maar zoals hij het uitlegde, voelde ik dat hij spijkers met koppen sloeg. Hij kon verdomme in mijn ziel kijken, tot in de donkerste hoekjes. Symboliek: ?ik diende me niet blind te staren op de bergen waar ik nog over moest?. Dit moet je natuurlijk niet letterlijk opvatten, maar het wil zeggen dat ze zich niet mag blind staren op de nog komende problemen. Alliteratie: Verschrikkelijke verwarring (pagina 55) Geworden geesten of geestelijk geworden (pagina 17) Die zwartglimmende zerk (pagina 22) Geamuseerd gezicht (pagina 71) Door mijn hemd heen (pagina 31) De muziek zachter zette (pagina 89)

REACTIES

C.

C.

hoi thomas ik vind het heel goed wat je scholieren.com op het staan

22 jaar geleden

W.

W.

Mooi gedaan!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beeld van een meisje door Wim Daems"