Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De vlek uit het verleden door Rappa

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover De vlek uit het verleden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 344 woorden
  • 28 juli 1999
  • 789 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
789 keer beoordeeld

Boekcover De vlek uit het verleden
Shadow
De vlek uit het verleden door  Rappa
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Een vlek uit het verleden Genre Roman Titelverklaring De vader van Roy had een buitenechtelijk kind, waarvan niemand iets wist en waarover hij nooit heeft gesproken. Het toeval wilde dat Roy kennis maakte met het meisje. Niet als broer en zus, maar als minnaars. Thema liefde Hoofdpersonen Roy Bijpersonen Desiree, Roy's moeder, Rita, Sam, Desiree's moeder, tante Lien Ruimte Dit boek speelt zich af in Suriname(1978). Samenvatting Roy, boekhouder, besluit zijn moeder een vakantie naar Ned. aan te bieden. Op het reisbureau ontmoet hij Desiree op wie hij verliefd werd. Judith, zijn vouw, verliet hem 3 jaren geleden en vertrok naar Ned. De reden was dat Roy een moederskindje was en geen eigen huis wilde huren. Voordat zij naar Nederland vertrok, had hij haar op een middag verkracht. Gedurende het verblijf van zijn moeder in Nederland, ontstond er een romance tussen hem en Desiree. Zij woonde in met Rita, een vriendin, met wie ze hevig ruzie kreeg terwille van roy. Ze gaat nu nij Roy wonen die zich in een moeilijke positie bevindt. Ze vertelt Roy haar levensverhaal en waarom ze niet over haar familie vertelt. Roy vindt dat ze het weer goed moest maken met haar moeder (haar moeder heeft haar verstoten daar zij met pooiers, marihuanadealers enz omging) Als ze thuis gaat aceepteert haar moeder haar, maar kijkt Roy met grote ogen aan en vraagt of ze wel omgang met elkaar hebben gehad. Ze wist dat Desiree en Roy broer en zus van elkaar waren. Roy vond haar gedrag vreemd. Als hij op zolder een foto-album bekijkt vindt hij een foto van Desiree en haar moeder en begrijpt de situatie direkt. Desiree vraagt hem of ze geen gemeenschap meer zullen hebben. Roy zegt dat ze nu als broer en zus zullen leven. Van zijn moeder kreeg hij te horen dat zijn vrouw in Nederland een meisje bijgekregen had. Judith en zijn moeder bespraken hun fouten. Roy is erg blij met z'n dochtertje en schrijft Hudith dat ze zo gauw mogelijk moeten komen, want hij wil niet dat z'n kinderen Europees opgevoed worden.

REACTIES

M.

M.

Goed zeg!

21 jaar geleden

C.

C.

Hallo Melvin !
Hoe is het
melvin ik zit in problemen .... kan je mischien
schrijven hoeveel bladzijden het boek [een vlek uit het verleden heeft ]en wie de uitgeverij is van dit boek .
Omdat ik dat boek al heb ingeleverd ..is het nou te laat ....... kan jij mij mischien helpen
alvast bedankt !
Channon

20 jaar geleden

R.

R.

he ik ben cwel een vreemde vor je maar ik heb je uittreksel gelezen die je heb gemaakt.Ik wil je wat vragen.Kan je me niet helpen met een uittreksel van het boek 'Bittere oogst'?

20 jaar geleden

een scholier

een scholier

Vragen

5 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De vlek uit het verleden door Rappa"