Castel-camping door Karin de Koning

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Castel-camping
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 556 woorden
  • 4 november 1999
  • 479 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
479 keer beoordeeld

Boekcover Castel-camping
Shadow
Castel-camping door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Persoonsbeschrijving 1. De hoofdpersonen uit het verhaal zijn: - Carine Cosse - Madame Cosse - Monsieur Cosse - Thierry Cosse 1. De bijrolspelers zijn: - Andre - Adrienne - David - Francois Duchamp - Leontine Laforge - Madame de la Tour
De twee belangrijkste personen vond ik Thierry en Carine. Beschrijving van Carine en Thierry Cosse - Carine is een nieuwsgiergig meisje met blond haar. Ze is komt van Amiens, in Frankrijk. Ze helpt graag andere mensen. Thierry Cosse is haar broertje. Zij zwemt graag. - Thierry is een jongen en heeft zwart haar. Ook hij komt uit Amiens. Hij houdt van zwemmen en lezen. Evenals zijn zusje is hij erg behulpzaam. Waar het verhaal zich afspeelt Het verhaal speelt zich vooral op de Castel-camping af, In Frankrijk.
De samenvatting van het verhaal Het verhaal gaat over familie Cosse. Deze familie bestaat uit een vader (monsieur Cosse), een moeder (madame Cosse), een meisje (Carine Cosse), en een jongen (Thierry Cosse). Deze familie gaat op vakantie. Maar ze weten nog niet waarheen. Op een gegeven momend komen ze op een splitsing aan. Ze hebben dan twee campings om uit te kiezen. Ze kiezen de Castel-camping Des Ormes. Op deze camping worden ze onplezierig ontvangen door de man van de receptie. Carine en Thierry willen die middag gaan zwemmen. Ze zien dan een dame in het kasteel zitten. Het wordt alleen nog maar mysterieuzer als een vreemde man ze wegjaagd, en zegt dat ze daar helemaal niet mochten komen! 's Avond gaat Carine Cosse naar de bibliotheek, maar ze vergeet de tijd en opeens zit ze in het donker. Ze ziet dat alles is afgesloten. Even later valt ze in slaap, maar ze wordt wakker van de stemmen van twee mannen. Ze verstopt zich. Carine hoort de mannen praten over het kasteel. De mannen willen het kopen van de oude dame die Carine en Thierry in het kasteel zagen zitten. Ze proberen ervoor te zorgen dat er weinig mensen naar de camping zullen komen, omdat de dame de camping dan goedkoper van de hand zou doen. Als mensen reserveren zeggen zij dat de camping vol is.Ze ontvangen gasten die wel komen uiterst onvriendelijk. Thierry en Carine gaan de volgende dag naar de oude dame toe. De dame vindt dat fijn. Ze kan niet lopen en ze zit in een rolstoel. Haar naam is madame De la Tour. De mannen proberen ervoor te zorgen dat niemand bij haar komt. Dit doen ze door te zeggen dat ze gek is, zegt madame De la Tour. Carine en Thierry besluiten madame de la Tour te helpen. Maar de mannen die de camping beheren kunnen niet zomaar worden gedumpt. Carine en Thierry zoeken bewijzen door in te breken bij de mannen. Ook maken ze foto's van de lege camping als bewijs. Daarna bellen ze Leontine Laforge op, de nicht van De la Tour. Als ze de bewijzen ziet, gelooft ze wat de kinderen zeggen. De man van Leontine, Francois Duchamp, wil meteen zelf voor de camping zorgen. Op het laatst is er een brief aan de kinderen, waarop geschreven staat dat het goed met madame De la Tour gaat. Ze schrijft dat de familie Cosse nog eens langs mag komen op haar kosten. Het thema De thema van het verhaal is, denk ik, avontuur. De kinderen gaan op avontuur uit en ontdekken vanalles.

REACTIES

S.

S.

thank you

zoek contact met een jongen !!!!!!!
intrese mail me

thank you qbas

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Castel-camping door Karin de Koning"