Animal farm door George Orwell

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Animal farm
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 632 woorden
  • 1 september 1999
  • 148 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
148 keer beoordeeld

Boekcover Animal farm
Shadow

All animals are equal. But some animals are more equal than others.'
 

Mr Jones of Manor Farm is so lazy and drunken that one day he forgets to feed his livestock. The ensuing rebellion under the leadership of the pigs Napoleon and Snowball leads to the animals taking over the farm. Vowing to eliminate the terrible inequities of the farm…

All animals are equal. But some animals are more equal than others.'
 

Mr Jones of Manor Farm is so lazy and drunken that one day he forgets to feed …

All animals are equal. But some animals are more equal than others.'
 

Mr Jones of Manor Farm is so lazy and drunken that one day he forgets to feed his livestock. The ensuing rebellion under the leadership of the pigs Napoleon and Snowball leads to the animals taking over the farm. Vowing to eliminate the terrible inequities of the farmyard, the renamed Animal Farm is organized to benefit all who walk on four legs. But as time passes, the ideals of the rebellion are corrupted, then forgotten. And something new and unexpected emerges...


Animal Farm - the history of a revolution that went wrong - is George Orwell's brilliant satire on the corrupting influence of power.

Animal farm door George Orwell
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Animal farm Samenvatting Jones is de eigenaar van de boerderij en is niet zo rijk. Hij is verslaafd aan alcohol en maakt slechte vrienden, Het verhaal begint wanneer Jones op een avond dronken thuiskomt. Hij is erg boos op de dieren. Omdat de dieren vinden dat het zo niet langer kan komen ze bijeen in een geheime vergadering. Het oudste varken, Old Major, wil een opstand, zodat alle dieren voortaan gelijk zijn. Aan het eind van zijn speech zingen alle dieren het lied Beast of England en zakt Old Major in elkaar. De volgende dag hebben de dieren niets te eten. Ze beuken een schuur in waar al het voedsel is opgeslagen en beginnen gulzig te eten. Dan komt Jones opeens met de zweep binnen, maar de dieren jagen hem weg. Daarna komt Jones met andere boeren terug,maar ze worden weer weggejaagd. De dieren vernietigen alles wat zich aan Jones herinnerde. De naam van de boerderij wordt veranderd van: Manor farm= herenboerderij in Animal farm= boerderij der dieren. De 7 geboden worden opgeschreven: 1=Iedereen met 2 poten is een vijand
2=Iedereen met 4 poten of vleugels is een vriend

3=Geen dier mag kleren dragen
4=Geen dier zal in een bed slapen
5=Geen dier zal alcohol drinken
6=Geen dier zal een ander dier doden
7=Alle dieren zijn gelijk Aan alle dieren werd lesgegeven. De boerderij bloeide op zonder hulp van buitenaf. Het nieuws van de Animal farm werd aan dieren verteld. Sommige dieren hadden het al goed en wilden niet luisteren, maar andere dieren die het wel slecht hadden luisterden wel. Als het varken Sneeuwbal zijn plan voor de windmolen uit wil leggen laat Napoleon hem uit de weg ruimen door de honden. Hij doet net of hij het plan bedacht heeft en laat de andere dieren de molen bouwen. De dieren moesten voortaan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werken. Ze kregen weinig te eten behalve de varkens kregen veel te eten. De varkens wilden voortaan handel drijven met de mensen. De kippen moesten hun eieren afgeven, terwijl dit tegen de regels was. Daarom kwamen de kippen in opstand tegen de varkens. Alle opstandelingen werden vermoord. Dit was ook tegen de regels, maar de varkens veranderden er steeds een beetje aan, zoals: alle dieren zijn gelijk maar sommigen zijn iets meer gelijk en geen dier zal een ander doden zonder reden. Opnieuw kwamen de buren van Jones naar de boerderij met geweren en opnieuw werden ze verjaagd. Jones mocht niet mee en blies de molen op. De molen werd opnieuw gebouwd. De varkens werkten nu helemaal niet meer. Bokser raakte gewond tijdens de werkzaamheden en kon niet meer werken. De varkens verkochten Bokser daarom aan de lijmfabriek om er lijm van te maken. Van het geld kochten zij weer sterke drank. Nu waren alle dieren voort goed boos. Terwijl de varkens uit de omstreken feest vierde versloegen de andere dieren onder aanvoering van Benjamin de varkens. Over de schrijver De film Animal farm is een verfilming van het boek met dezelfde titel die door George Orwell geschreven werd. Het boek werd in 1945 door Secker&Warburg uitgegeven. Het telt 120 bladzijde. George Orwell is eigenlijk een pseudoniem van Eric Arthur Blair, geboren in India in 1903 en overleden in Londen in 1950. Hij behoort tot de belangrijkste Engelse schrijvers van deze eeuw. Na zijn studie aan Eton College trad hij in 1922 in dienst van de Indian Imperial Police. Uit afkeer van de koloniale verhoudingen nam hij in 1928 ontslag en keerde terug naar Europa, waar hij enige tijd aan de zelfkant van de maatschappij leefde en beschreef deze periode in zijn roman: Down and out in Paris and London. Een groot aantal romans volgden. Wereldwijd beroemd werd hij met de twee boeken die hij inde laatste jaren van zijn leven schreef:Animal Farm(1945) en Nineteen eighty-four(1949)

REACTIES

B.

B.

ey nick!

ik moet zeggen dat het verslag wat je had geschreven heel goed was; ik had er niets aan omdat ik 8eraf op deze site ging kijken ( wat heeeeel dom was )maar anders had ik het egt wel gebruikt!

20 jaar geleden

B.

B.

thanks

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Animal farm door George Orwell"