Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het Scholieren.com jaaroverzicht

Het Scholieren.com jaaroverzicht

Het jaar 2016 was geen rustig jaar voor de wereld: democraten stonden tegenover republikeinen, links tegenover rechts en Pokémon Go-spelers tegenover boze dagjesmensen die gewoon op het Kijkduinse strand wilden liggen in de zomer. De bloggers en vloggers van Scholieren.com stonden ook niet stil en schreven blogs over asielzoekers, hokjesdenken en het inleveren van mobieltjes tijdens de les. Nog even snel voordat de veganistische oliebollen weer op tafel staan en de pijlen de lucht in gaan: het grote Scholieren.com jaaroverzicht. 

De asielzoeker was in 2015 al niet veilig en in 2016 werd het vuur extra opgestookt: er was ophef over de toelatingsprocedures en iedereen leek een mening te hebben over de kwestie. Gelukkig was er een fantastisch interview dat positief licht scheen op het asieldebat: Het blog over Tania die in 2011 als Iraakse vluchteling naar Nederland kwam en geen woord Nederlands sprak, maar dit jaar cum laude haar vwo-diploma haalde. Het meest gelezen blog van dit jaar op Scholieren.com en met een reden: als er iemand doorzettingsvermogen is, is het Tania wel: een dikke pluim voor haar! 

Sluiting Aloysius Den Haag

Een ander onderwerp dat veel aandacht kreeg, was de sluiting van het Haagse Aloysius College. Iets waar Scholieren.com blogger Hizir veel mee te maken had, aangezien hij tot vlak voor de sluiting bleef strijden om zijn school open te houden. Helaas mocht het niet baten, wat hij uitte in het blog 'Het sterfbed van mijn school'. Het zorgde voor veel reacties, ook omdat uiteindelijk een kwart van alle overgeplaatste leerlingen na de sluiting het schooljaar niet haalde, wat leidde tot kritische berichten vanuit de media. 

Leesclubjes en gastbloggers

Dit jaar werd er veel geschreven door gastbloggers op Scholieren.com: zo schreef Sem over examen doen als je slechthorend bent, vertelde Daniel over zijn leven als transgender en inmiddels vaste blogger Noah over zijn stage in een ziekenhuis. Zijn blogs over het ziekenhuisleven kregen veel aandacht, maar met een interview met een jongensleesclubje van een middelbare school in Zutphen doorbrak hij het hardnekkige stigma dat lezen voor de lol alleen iets voor meisjes is. Het kan dus ook iets voor jongens zijn, zeker als je het met vrienden doet.

Een jaar weer thuis

Voor blogger Anouk was 2016 ook een bijzonder jaar: zij kwam in juli na een jaar high school in Canada te hebben gevolgd weer terug naar haar moederland Nederland. Iets waar ze dan ook veel blogs over schreef, waaronder degene waar ze zelf het meest trots op is: "Mijn blog over tolerantie in Canada, 'Tolerantie kun je leren', vind ik zelf heel erg goed gelukt. Het geeft een verandering over mezelf weer en met de nieuwsgebeurtenissen dit jaar denk ik ook dat tolerantie nog steeds een heel actueel onderwerp is."

Tinderen met vakantieliefjes

Naast dat er veel blogs werden geschreven, zaten ook de vloggers van Scholieren.com absoluut niet stil dit jaar: Casper liet bijvoorbeeld in zijn video's zien hoe je motivatie opbrengt om je huiswerk te maken, Levy vroeg vakantiegangers op Schiphol naar vakantieliefjes en onze videochef Wayne bracht vlak voor de zomer de webserie 'Swipen' uit waarin hoofdpersoon Milan via Tinder op succesvolle en iets minder succesvolle Tinderdates gaat. 

Onderbroekenlol

Bogi en Jip kwamen dit jaar nieuw als videoblogger bij Scholieren.com en maakten grappige sketches over het wel en wee op een middelbare school. Hun sketch over het verschil tussen jongens en meisjes op het toilet, vindt Bogi zelf het meest geslaagd: "In die video zit de meeste praktische humor en iets minder dialoog: niet dat ik de video's die veel dialoog bevatten niet goed gelukt vind, maar ik merk dat de fysieke humor in de wc-video mij toch meer aan het lachen maakt."

Dit jaar publiceerden alle Scholieren.com bloggers samen 649 blogs en alle vloggers in totaal 55 video's. Qua gebeurtenissen was 2016 niet een van de meest rustige en beste jaren, maar desondanks heeft de redactie er qua tekst en film een fantastisch jaar van gemaakt. We nemen nu met z'n allen even een weekje vakantie en daarom zeg ik alvast: gelukkig nieuwjaar! Tot in 2017!

Gepubliceerd op 28 december 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.