Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zes typen docenten die je sowieso herkent

Zes typen docenten die je sowieso herkent

Sommige docenten halen het bloed onder je nagels vandaan als ze je weer eens strafwerk geven, terwijl anderen eigenlijk best wel leuk zijn. Of knap. Deze zes typen docenten heb jij ook weleens voor de klas staan. 

1. De docent die geen les geeft

Na de allereerste les wist je al direct de naam van zijn hond en welke sport zijn drie kleinkinderen doen. Deze docent praat het liefst de hele les over van-alles-en-nog-wat, behalve het betreffende vak. En eigenlijk vindt je hele klas dat niet zo erg, want zo’n relaxed uurtje verhalen aanhoren is veel leuker dan opdrachten maken.

2. De superstrenge docent

Eigenlijk de enige docent bij wie je áltijd, maar dan ook áltijd je huiswerk af hebt. Excuses werken namelijk niet, en je hebt geen zin in strafwerk. Niemand durft een woord te zeggen in deze les. Deze lessen lijken dus altijd eindeloos te duren!

3. De alles-mag-en-alles-kan docent

Het uurtje bij deze docent is altijd een groot feest. Geen regels! Je mag eten in de klas, praten met je vriendinnen, en vaak mag er ook nog een muziekje aan. Dit is toch wel stiekem je lievelingsdocent.

> Deze 6 types heb jij in je vriendengroep 

4. De vergeetachtige docent

Negen van de tien keer maak je je huiswerk gewoon niet, omdat je weet dat de docent het toch alweer vergeten is. Deze docent is vaak ook makkelijk te beïnvloeden, en daar maakt je klas maar al te graag gebruik van. Je bent het er niet altijd mee eens, maar soms komt het wel handig uit als een deadline een week wordt uitgesteld.

5. De luie docent

Zodra jullie het lokaal inlopen, worden jullie direct een uur lang aan het werk gezet. Dat terwijl de docent zelf op de computer spelletjes speelt – of nog erger – een uur lang op zijn telefoon zit.

> 8 tips om ’s ochtends vrolijk de deur uit te gaan

6. De knappe docent

Elke school heeft een docent die gewoon superknap is. Een les die je dus nooit wil missen. Hij is vaak nog maar net afgestudeerd, en past dus eigenlijk totaal niet bij de andere types in de lerarenkamer. Hij is de reden dat alle meisjes in de klas met plezier naar school gaan.

Welke types herken jij?

Gepubliceerd op 19 november 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.