De beste Youtube-leraar: OsAcademie

De beste Youtube-leraar: OsAcademie

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Elsa (18) over Christiaan van Os van de OsAcademie.

“Ongeveer drie jaar geleden ontdekte ik de video’s van de OsAcademie. Ik zat toen in 5 vwo en mijn economiedocent had een lijst met video’s van dit kanaal samengesteld. Deze had hij ingedeeld op onderwerp van ons economieboek. Ik ging toen eens naar die lijst kijken en vond het ideaal als aanvulling op mijn economielessen op school.

Christiaan van Os legt de lesstof uit aan de hand van een zwart scherm waar hij aantekeningen op maakt. Tijdens het uitleggen schrijft hij belangrijke info op het scherm met verschillende kleuren om dingen duidelijk te maken. Soms voegt hij ook grafieken of andere bronnen bij. Daardoor legt hij de stof uitgebreid en op een logische manier uit. Hij maakt ook veel gebruik van voorbeelden waardoor je de stof gelijk zelf kunt toepassen. Het fijnste aan zijn video’s is het feit dat hij een hele rustige en prettige stem heeft. Hierdoor kan ik prima een tijdje naar hem luisteren.

De OsAcademie heeft over bijna elk onderwerp uit je economieboek een video en het werkt zoals ik al zei voor mij goed om dit als aanvullende uitleg te gebruiken. Voordat ik economietoetsen maakte, nam ik altijd even de moeilijke stof aan de hand van de filmpjes nog even door. Op die manier kon ik mijn eigen aantekeningen nog aanvullen en moeilijke dingen extra oefenen. De video’s maakten voor mij de stof vaak net een stukje duidelijker, dus ik heb ongetwijfeld baat gehad bij de filmpjes. Lang leve de OsAcademie!"

Gepubliceerd op 8 november 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.