Twee Scholen in Haren ontruimd om dreigmail

Twee Scholen in Haren ontruimd om dreigmail

Leerlingen van het Maartenscollege en de Internationale School Groningen hadden een extra dagje vrij na de vakantie: door een dreigmail moesten de twee scholen vanochtend ontruimd worden en moesten een hoop leerlingen en leraren direct de gebouwen uit.

Scholieren.com vlogger Wouter, 4-mavo leerling op het Maartenscollege, dacht eerst dat het een grap was: "Op maandag ben ik de eerste twee uur vrij en daarom zat ik op dat moment in de trein naar school. Ineens stuurden mensen in de schoolwhatsapp-groep dat door een dreiging de school dicht was. Het klonk zo ongeloofwaardig dat ik gewoon naar school ben gegaan. Toen ik daar aankwam stonden er scholieren buiten en ging de politie met speurhonden mijn school in."

Wouter hoorde pas later wat er precies gebeurd was: "Bij de internationale school in Haren was een dreigmail binnengekomen, maar die school staat praktisch naast die het Maartenscollege. Dat was de reden dat ook mijn school ontruimd moest worden. Mensen van mijn school hadden via al Snapchat filmpjes en foto´s gestuurd en het zag er rumoerig uit." Volgens Wouter waren de meeste leerlingen en docenten snel vertrokken: "Het was erg stil en er hing een rare sfeer: iedereen wist dat er iets gebeurd was, maar niemand wist precies wat."

Reactie van de school

Het Maartenscollege en de Internationale School waren niet bereikbaar voor commentaar. Op haar website gaf het Maartenscollege wel een reactie:

"Vanmorgen is er een mail op school binnengekomen, die we aan de politie hebben doorgegeven. De politie neemt de inhoud van deze mail zodanig serieus, dat ze ons dringend geadviseerd hebben het gebouw te ontruimen om nader onderzoek mogelijk te maken. Daarom hebben we de leerlingen naar huis moeten sturen."

Iets later plaatste het Maartenscollege een update: ¨

"Zoals u weet hebben wij vanmorgen op advies van de politie de leerlingen naar huis gestuurd. Na onderzoek van de gebouwen en het terrein heeft de politie ons medegedeeld dat de situatie veilig is. Het onderzoek naar de herkomst van de mail is nog niet afgerond. Morgen worden de lessen volgens rooster hervat. Wij zijn, net als u, geschrokken van de gebeurtenissen van vandaag. Het spreekt voor zich, dat we alles zullen blijven doen om de veiligheid van uw kind te garanderen."

Onbekende afzender

Wouter is benieuwd naar de mail, maar blijft realistisch: "Inmiddels zou ik wel graag willen weten wat er precies in die mail stond, want ik ben erdoor voor niets naar school gegaan vandaag. Ik vraag me alleen af of de politie ooit de dader gaat vinden: stel dat de mail via een Gmail-account is verstuurd, dan is het bijna onmogelijk te achterhalen vanaf wel IP-adres het verstuurd is. Het kan iedereen geweest zijn: een leerling, iemand die ingebroken heeft op een mailaccount of een gevaarlijke gek. Je weet het gewoon niet."

 

Gepubliceerd op 24 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.