Vind jij toetsen ook zo kut?

Vind jij toetsen ook zo kut?

Toetsen zijn kut. Da's best wel een algemeen gedeelde mening onder alle scholieren. Maar om nou tegen het ministerie te zeggen ‘Toetsen zijn kut. Verander het!’ is ook een beetje lastig, want daar kunnen ze niet zoveel mee. Daarom wil het LAKS (dat jou op alle mogelijke manieren vertegenwoordigt in de politiek) concreet opschrijven wat er kut is en ook concrete verbeteringen aandragen bij de minister. Zodat er ook écht iets veranderd kan worden.

En daarbij hebben ze jouw hulp nodig.

De komende maanden gaat het LAKS  (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) het land in om zoveel mogelijk leerlingen uit te horen over wat we nou precies vinden van toetsen: van examens tot presentaties en van verslagen tot onverwachte mondelinge overhoringen. Wat vinden jullie van het idee om nooit meer cijfers te krijgen? Zullen we dan nog wel genoeg leren? En hoe zou je op een betere manier toetsen af kunnen nemen op school? Moeten we examens verdelen of twee, of zelfs drie jaar?

Iedereen die op de middelbare school zit, heeft wel een mening over dit soort dingen. Daarom gaat het LAKS in negen provincies de hoofdsteden langs om de mening van scholieren te peilen: Utrecht, Haarlem, Middelburg, Maastricht, Heerenveen, Den Haag, Den Bosch, Leeuwarden en Zwolle. Je reiskosten daarheen (en terug) worden vergoed door ons.

Wat ga je precies doen?

Op zo’n scholierencongres ga je niet alleen maar naar elkaar roepen wat er zo kut is aan de huidige manier van toetsen. Het is ook de bedoeling om voorbeelden verzamelen van manieren van toetsing die wél goed werken. Daarnaast ga je brainstormen over andere manieren van checken of leerlingen snappen wat ze de afgelopen maand gedaan hebben: dat is eigenlijk het hele idee van toetsen namelijk.

Een scholierencongres duurt ongeveer van 11 tot 16 en tussen de middag zullen we een lunch verzorgen. De hele dag is dus gratis, maar je moet wel vrij kunnen fixen van school. Het is namelijk op een doordeweekse dag. Als je school moeilijk doet, kan het LAKS daarbij helpen.

Het is namelijk superbelangrijk dat jij erbij bent! Hoe kan het LAKS anders vertellen wat er beter moet? Aanmelden voor een scholierencongres kan hierrrrr.

Gepubliceerd op 25 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.