Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Luc (14) verjaagde een horrorclown

Luc (14) verjaagde een horrorclown

Door Hizir

Meestal komen berichten over mensen verkleed als enge clowns uit Amerika. Ze jagen mensen de stuipen op het lijf met hun freaky look en zijn soms zelfs gewapend. Maar nu lijkt die hype overgewaaid te zijn naar Australië, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en ook Nederland. Er zijn inmiddels op meerdere plaatsen in ons land horrorclowns gesignaleerd. Luc (14) leerde een van hen dinsdagavond een lesje. 

De 14-jarige YouTuber Luc Terweijden uit Delft liet gisteren samen met zijn broertje de honden uit. Toen hij aan het einde van de straat de clown zag, dacht hij meteen aan zijn broertje en zijn puppy’s en stuurde hen daarom meteen naar huis. “De clown viel me aan. Ik heb hem een paar klappen gegeven en toen vluchtte hij. Ik rende nog achter hem aan, maar hij was te snel,” vertelt Luc. De clown droeg een masker en had een rode pruik op.

Het gaat prima met Luc. Omdat de scholier al jaren op een zelfverdedigingssport zit, heeft hij zich best kunnen beschermen. Wel heeft Luc er een dikke hand aan overgehouden, waardoor hij vandaag niet naar school kon.

Bron: Instagram.com/lucterweijden/

Horrorclowns in opkomst

De freak uit Delft die Luc tegen het lijf liep blijkt niet de enige te zijn. Zo verstoorden twee clowns de 8-jarige Gino en 10-jarige Riona uit Almere toen zij buiten aan het spelen waren. De ene clown had een mes in zijn handen en de ander een zaag. Deze twee kinderen durven hierdoor niet meer alleen naar buiten, meldde het AD. In Oss liep een clown met een hamer en een mes over straat en in Arnhem stonden drie tieners verkleed als clown voor de deur van een vrouw. Inmiddels schijnt in Boxtel ook een exemplaar rond te lopen. 

Ondanks dat deze clown alleen maar dreigde dat hij Luc te pakken zal krijgen, is deze hype een groot probleem omdat er ook clowns zijn die anderen beroven, inbreken of zelfs achtervolgen met messen, geweren en andere wapens.

Het is bovendien ook niet heel goed voor het imago van de lieve clowns. Ed van Velden, die zelf clown is, schrijft op Facebook: “Even een klein lesje; clowns zijn er om mensen blij te maken, en ik zal je een geheime tip geven, jij kunt dat ook door gewoon lekker die vingerverf van je gezichtje te wassen en dat gevaarlijke mes, dat je eigenlijk helemaal niet van papa vast mag houden, weg te leggen. Alleen dat al zal mensen blij maken.” 

Youtube
"Ik heb geen idee waarom mensen dit doen", zegt Luc. Maar hij vraagt de clowns om te stoppen met mensen koude rillingen te bezorgen. Tevens zal de YouTuber zo snel mogelijk een video op zijn kanaal plaatsen waarin hij meer uitleg zal geven over zijn nare ervaring.

Gepubliceerd op 13 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.