Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De beste YouTube-leraar: Meester Gijs

De beste YouTube-leraar: Meester Gijs

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Evelien (15) over Gijs Palsrok (Meester Gijs).

"Het kanaal Meester Gijs ontdekte ik toen ik vorig jaar te laat was begonnen met leren en niets snapte van de leerstof voor Engels. Toen was YouTube mijn redder in nood: Meester Gijs legde alles wat ik niet snapte keer op keer uit en zo haalde ik uiteindelijk tóch een voldoende voor mijn proefwerk.

Al zijn filmpjes zijn duidelijk op onderwerp te vinden en Palsrok legt alles heel langzaam maar daardoor wel duidelijk uit, met voorbeelden. Die worden op de achtergrond met uitleg geprojecteerd waardoor het er professioneel uitziet. Hij legt alles niet emotieloos en monotoon uit zoals sommige leraren dat doen, maar een lolbroek is hij ook niet. Wel laat hij soms ‘bloopers’ in de video’s zitten. Dat is af en toe leuk, maar vaak ook een beetje irritant omdat je je graag wilt concentreren op het onderwerp. 

Zijn uitlegvideo’s gebruik ik meestal als ik moet leren voor een proefwerk. Meestal heeft mijn eigen lerares het wel duidelijk uitgelegd in de les, maar is het toch een beetje weggezakt. Dan kijk ik de video om mijn kennis weer op te frissen. Daarna maak ik op de site van Meester Gijs nog opdrachten: bij ieder filmpje hoort nog een complete pagina met veel opgaven die je kunt maken om te weten of je het écht snapt.

Voor mij zijn de onderwerpen tot en met 2-vwo wel toereikend geweest, maar ik denk dat er nu in 3-vwo niet genoeg filmpjes zijn: ze gaan vooral over de algemene onderwerpen. Wel zijn er op de website een soort presentaties te vinden met opdrachten over complexere stof. Niet zo handig als een filmpje, maar véél beter dan met vraagtekens in je ogen naar het proefwerk staren."

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 4 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.