Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De beste YouTube-leraar: Sieger Kooij

De beste YouTube-leraar: Sieger Kooij

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Lucas (17) over Scheikundelessen

"Tot ongeveer een jaar geleden gebruikte ik YouTube-lesvideo’s alleen voor biologie. Ik keek animaties en uitlegfilmpjes. Maar toen ik bij scheikunde een keer een onderwerp niet snapte, keek ik of daar ook video’s over bestonden. Zo kwam ik bij de filmpjes van Sieger Kooij van het kanaal Scheikundelessen terecht. Hij legt heel erg rustig uit, schrijft alles op voor de camera en doet oefenopgaven voor. Zo is de stof best makkelijk te begrijpen, al blijft scheikunde een lastig vak.

Ik steek er ondanks deze filmpjes nog steeds best veel tijd in. Misschien komt dat ook omdat onze lesmethode niet zo goed is: zelfs de leraren klagen erover. Maar als ik in de klas iets niet snap, zoek ik er tegenwoordig thuis een filmpje over op en dan lukt het meestal wel. En net voor een toets bekijk ik alle relevante video’s om te zien of ik alles goed heb geleerd. Op Kooijs kanaal staan zó veel filmpjes, dat ik tot nu toe nog nooit met lege handen stond als ik iets niet begreep.

De werkwijze van Scheikundelessen is eigenlijk heel simpel: Kooij tekent en schrijft zijn uitleg op een soort digibord dat gefilmd wordt. In een hoekje linksboven is hij zelf te zien. Een prima werkwijze. Hij blijft goed bij de basis: het vertellen van de stof. Hij maakt er geen hele show van en maakt ook geen grappen. Ik zou hem wel echt als leraar willen hebben, juist omdat hij zo goed kan uitleggen. Sieger Kooij geeft ook eindexamentrainingen, misschien kan ik daar komend jaar iets mee. Ook heel fijn: hij heeft een overzicht gemaakt waarin hij in zeventig minuten het complete havo/vwo-scheikundevak behandelt. Ook heel handig voor bijvoorbeeld schoolexamens."

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 20 september 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.