Dansjes zonder drankjes

Dansjes zonder drankjes

Voor veel jongeren is het heel normaal: zaterdagavond de club in duiken om er dan, ver na middernacht, half kotsend weer uit te komen. Het eerste deel snap ik helemaal, maar dat kotsen dan weer niet. Waarom zou je je helemaal lazarus zuipen om je je de volgende ochtend alleen maar heel erg misselijk te voelen, of kut omdat je iets te lief was voor je ex?

Veel mensen zullen zeggen dat een feestje zonder alcohol gewoon saai is. Niet waar. Echt 100% zeker niet waar. Ik ben nog nooit aangeschoten, laat staan dronken, geweest, en ik kan me niet voorstellen dat dat leuker is dan dronken mensen domme dingen zien doen. Ook kan je helemaal losgaan, maar nog steeds jezelf helemaal in de gaten houden. Je kan al je gekke dansmoves uitproberen zonder het risico te lopen letterlijk op je bek te gaan. Figuurlijk op je bek gaan kan ook niet, want iedereen is jouw fantastische pasjes een dag later toch al vergeten!

Dan komt de weg naar huis, waar je als nuchtere ook veel voordelen hebt. Zo kan jij je nog herinneren waar je jas, sleutels en fiets zijn gebleven. Ook lukt het je dan altijd om je fiets en jezelf heel thuis te krijgen, wat best wel chill is. Ook is je portemonnee opvallend voller dan die van je vrienden, omdat jij niet de hele avond iets hoeft te drinken.

Morning after

Het beste komt dan nog de volgende morgen. Je hebt dezelfde, misschien zelfs een leukere avond gehad, maar geen last van een morning-after. Geen misselijkheid, kotsbakjes, het gevoel de Rijn leeg te kunnen drinken. Je bent hoogstens een beetje moe. En het leukste aan een avondje geen alcohol drinken is dat je vrienden de volgende ochtend waarschijnlijk superbrak zijn, en jij juist enorm vrolijk. Het is echt heel erg leuk om ze wakker te maken met het door jou gezongen liedje ‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag, já: die lacht de hele dag’. 

Dan heb je nog de hele zondag voor je om leuke (en minder leuke) dingen te doen. Jouw vrienden kunnen niet eens een filmpje op YouTube kijken, maar jij voelt je fris genoeg om een heel boek te lezen voor Frans of Orange is the new Black te bingewatchen.  Daarbij heb jij ook ál je hersencellen nog om een nachtje door te halen om je Franse woordjes te leren en een goed cijfer voor die ene so te halen.

Nu daag ik jullie allemaal uit: ga eens een avondje helemaal los, maar nu zonder die bacardi in je cola! En kom dan bij me terug om me over te halen dat het mét alcohol leuker is.

Gepubliceerd op 15 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.