Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Helft van meisjes gelooft niet in monogamie

Helft van meisjes gelooft niet in monogamie

De helft van meisjes gelooft niet in monogamie. Dat blijkt uit een onderzoekje dat onze collega's van Fashionista deden onder meiden van 1.200 meiden van 14 t/m 19 jaar. Wat ook blijkt? 10% heeft binnen een relatie weleens iets met een ander uitgespookt.

En dat zijn ze ook niet van plan op te biechten aan hun vriendje. 65% geeft aan dat ze het niet zouden vertellen als ze zouden vreemdgaan. In totaal heeft bijna een kwart van de ondervraagde meiden een relatie. Het grootste relatieprobleem? Een kwart van de meiden met relatie vindt dat haar vriend niet goed luistert.

Opvallend is ook het dategedrag: want hoewel de wereld met de dag digitaler wordt, past online daten daar nog niet echt in. 75% van de meiden doet niet aan internetdaten en 61% van de respondenten vindt het niet normaal om met een onbekende af te spreken die ze via internet hebben ontmoet. Op dat gebied zijn jullie dus nog best voorzichtig.

Seks

Van de meiden die meededen aan het onderzoek is 32% seksueel actief. 72% daarvan is op een leeftijd van 16 jaar of jonger ontmaagd en 15% heeft vier of meer bedpartners gehad. Hoe jong ze ook zijn, tussen de lakens komen de Nederlandse tienermeiden goed voor zichzelf op. Seks zonder condoom of seksueel iets doen tegen je zin in? 85% zegt daar nee tegen.

Sowieso noemt 34% van de respondenten zichzelf 'heel erg zelfverzekerd'. 44% vindt zichzelf 'vrij zelfverzekerd' en 77% stelt geen relatie nodig te hebben om gelukkig te zijn.

Gepubliceerd op 18 augustus 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.