Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zeven tips om op hakken te lopen

Zeven tips om op hakken te lopen

Geef maar toe: op hakken lopen is ook niet jouw hobby. In televisieseries en bij optredens van Beyoncé ziet het er zo gemakkelijk uit, maar het kan best een uitdaging zijn om zonder zwikkende enkels op die hoge schoenen te blijven staan. Gelukkig zijn er een paar dingen die het wel iets makkelijker maken. Hierbij een paar tips.

1. Voel je comfortabel
Zijn zwartgelakte hoge hakken met overal studs erop niet helemaal jou ding? Doe het dan niet, ga liever voor een hak waar jij je goed bij voelt. Als jij je ongemakkelijk voelt gaat het lopen echt niet gemakkelijker worden; kies dan gewoon voor een lagere hak, die kunnen ook hartstikke leuk zijn. Het gaat niet om de trend.

2. Oefenen
Het klinkt misschien een beetje gek, maar ga thuis oefenen; voor de spiegel, met je zus, vriendin of als je liever alleen wilt alleen. Draag ze bijvoorbeeld een avondje als je je moeder in de keuken helpt. Hierdoor word je zekerder van jezelf op hakken en heb je ervaring, dan is het minder eng wanneer je een avondje uit gaat.

3. Size matters
De goede maat hakken is zo belangrijk, je wilt echt geen afgeknelde tenen. Daar heb je echt de hele avond last van, en vervolgens kun je aan niks anders meer denken dan aan je pijnlijke voeten. Niet zo gezellig voor je vrienden. Aan de andere kant: te grote hakken zijn ook niet handig, want daar slipt je voet de hele tijd uit (= meer valgevaar). Dus: als je in een winkel hakken gaat passen moet je altijd even wat rondjes door de winkel lopen om te voelen of het wel echt goed zit.

> Zo laat je je zomerliefde weten dat je hem leuk vindt

4. De blokhak
Weet je het niet zo zeker met die naaldhakken? Ga dan voor een mooie blokhak of een plateau, die lopen vaak een stuk fijner en ze zijn even goed modieus en vrouwelijk. Met een plateauzool kun je bovendien valsspelen. Hoe hoger het plateau is, hoe hoger de hakt lijkt (maar eigenlijk niet is); handig!

5. Wat voor model kies je?
Als je nog niet veel ervaring hebt, is een dicht model het beste om te oefenen. Dit model biedt steun en je kan er niet uit slippen. Wil je toch een open model omdat het warm is? Ga voor eentje met een bandje om de voet en om de enkel. Het bandje om de enkel biedt meer stevigheid en dat helpt je echt gemakkelijker te lopen.

6. Oefen op verschillende gronden
Dus niet alleen thuis in de woonkamer, ook in de tuin, achter in de straat en op het asfalt. Alles loopt weer anders en onderweg kun je het allemaal tegen komen. Je weet het nooit.

> Met deze modetips ben jij helemaal klaar voor je eerste date

7. Wees voorbereid 
Compeed, Hansaplast, Kruidvat-huismerk, het maakt niet uit, maar neem echt altijd anti-druk patches (hielpleisters) mee. Dit kan je heel veel pijn schelen, zeker als je er op tijd bij bent wanneer je een hele dag op hakken gaat lopen. Je hebt verschillende versies die bijna doorzichtig zijn, waardoor je echt niet voor gek loopt met een voet vol pleisters.

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op FacebookInstagramYouTube of Twitter

Gepubliceerd op 13 augustus 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.