Help, mijn ouders zijn tatta!

Help, mijn ouders zijn tatta!

Door Anouk

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: zo'n stel met matchende windjacks en een reisgids van de ANWB in de handen geklemd. Vaak lopen ze op schoenen waar alleen 'praktisch' een goede omschrijving voor is. Zij heeft een kortpittig kapsel en hij een petje, als je geluk hebt zul je ook nog een verrekijker signaleren. Stel je eens voor dat dit niet alleen een nachtmerrie is die je tegenkomt voor het Rijksmuseum, maar dat dit gewoon je ouders zijn.

Zie je het voor je? Welkom in mijn leven. Voor al mijn lotgenoten out there daarom vijf tips om deze tragische situatie iets beter te maken.

  1. Geef subtiele hints
    “Mam, goh, je mag best mijn eyeliner en lippenstift lenen hoor.” “Pap, kijk, hier, ik heb een leuke blouse voor je in de uitverkoop gevonden, trek die anders eens aan!” Met een klein beetje creatief nadenken kom je al een heel eind en op deze manier zullen je ouders niet eens doorhebben dat je hun gedrag probeert te veranderen. 
     
  2. Doe alsof je er niet bij hoort
    En als het ouderlijk echtpaar dan vraagt waarom je tien meter achter ze loopt als je samen door de stad slentert zeg je gewoon dat je spontaan allergisch bent geworden voor polyester. 
     
  3. Verbrand die afritsbroek
    Een iets radicalere aanpak is het vernielen van alles wat tatta is. Maak tijdens Nederland in beweging (hét moment dat je ouders aan de buis gekluisterd zijn) een rondje door het huis en verzamel iedere afritsbroek, verrekijker, wandelschoen en windjack dat je kunt vinden. Stook een vuurtje in de tuin en gooi het er allemaal, mét flink wat spiritus, in. Wel handig om dit te doen als je ouders het écht, écht niet merken want anders word je misschien onterfd.
     
  4. Accepteer het (en doe mee!) 
    Deze optie is vooral geschikt voor een buitenland-vakantie naar Siberië, als je zeker weet dat je je crush niet gaat tegenkomen. Doe gewoon mee! Trek je leukste hema-legging uit de kast en tover je “I love Paris”-shirt tevoorschijn. 'Comfortabel' is (voor deze korte periode) helemaal jouw ding. No shame in your game. 
     
  5. Ren, nu het nog kan! 
    Als je echt geen andere uitweg meer ziet kan je het altijd nog op een lopen zetten. Gris dat NS-voordeelkaartje mee van tafel en zet een sprintje in, op naar het treinstation, weg van al die gekte!
     
  6. Maak een blog/vlog
    Van ontbijtjes tot flirten tot katten, over elk onderwerp is tegenwoordig wel een blog of vlog te vinden. Zelfs Instagram-accounts van hippe oma's zijn razend populair. Dus waarom niet over je ouders die de ANWB-gids heilig hebben verklaard?

Even een note voor de mensen die na het lezen van dit blog écht denken dat ik mijn ouders haat: natuurlijk is het allemaal heus zo erg nog niet en houd ik boven alles ontzettend veel van mijn ouders. Zelfs met dat windjack.

Gepubliceerd op 19 augustus 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.