Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zo kom je uit de friendzone

Zo kom je uit de friendzone

Eerst waren jullie gewoon vrienden, maar nu vind je hem leuk. Heel leuk. Maar: van vriendschap naar relatie gaan is niet makkelijk. Hoe pak je dat aan? Moet je het maar gewoon vertellen, of zet je je vriendschap dan op het spel? Een stappenplan.

1. Vraag jezelf af: wat wil je?
Natuurlijk is het fijn om een relatie met iemand te hebben, maar vind je hem echt leuk genoeg? Je loopt het risico dat het niet loopt zoals je hoopt en jullie vriendschap daardoor niet meer was zoals eerst. Vind je hem leuk genoeg om dat risico te nemen?

2. Signalen geven
Als jullie al lang vrienden zijn, zal hij niet ineens uit zichzelf bedenken dat hij je misschien leuk vindt. Je moet dus wel laten zien dat je hem leuker vindt dan gewoon als vrienden. Je kunt het hem natuurlijk zeggen, maar dat kan best eng zijn, je wil jullie vriendschap natuurlijk niet op het spel zetten.

Geef daarom eens wat signalen af en kijk hoe hij daarop reageert. Raak hem soms aan en geeft hem complimenten. Vaak kun je aan zijn reactie wel zien of hij dat ziet zitten of niet. Maar vergeet ook niet dat jongens veel signalen totaal niet doorhebben. Het kan zijn dat jullie juist in de friendzone zijn beland, omdat jullie elkaars signalen niet kunnen lezen.

Lees ook: Dit vinden jongens schattig

3. Praat over het idee
Laat tijdens een gesprek nonchalant vallen dat je hem best een leuk vriendje zou vinden. In eerste instantie dacht hij waarschijnlijk niet aan het idee van jullie als stel, maar laat het idee op deze manier toch eens in zijn hoofd opkomen. Geef hem ook genoeg tijd om aan het idee tussen jullie samen te wennen.

Lees ook: 5 waarheden over daten die niemand je vertelt

4. Maak je date romantisch
Gingen jullie voorheen vooral naar horrorfilms? Zoek eens een wat meer romantische setting uit voor jullie 'date' als vrienden. Bij romantisch kaarslicht kunnen de mooiste dingen ontstaan...

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op FacebookInstagramYouTube of Twitter

Gepubliceerd op 16 juli 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.