Apple en Microsoft willen geen 'geweer'-emoji

Apple en Microsoft willen geen 'geweer'-emoji

De organisatie die normaal voor alle emoji zorgt, een verzameling van grote techbedrijven, samen het Unicode Consortium, draagt af en toe nieuwe emoji voor. Daarom heb je soms nieuwe emoji's in je toetsenbord staan. Zo was iedereen laatst nog dolblij met nieuwe avocado- en taco-emoji. 

Over een andere nieuwe emoji was men wat minder enthousiast: de 'rifle'-emoji is onder druk van Apple en Microsoft niet toegelaten.

De emoji was al klaar om te gaan en omgezet naar Unicode 9.0, de release waarbij meerdere nieuwe emoji's worden vrijgegeven. Op het laatste moment hebben Apple en Microsoft daar een stokje voor gestoken.

De rifle-emoji was onderdeel van een set olympische emoji's; hieronder vielen bijvoorbeeld ook een gouden medaille en een bokshandschoen. Apple zegt dat zij dit soort dingen liever niet ondersteunen via hun software. Ook werd er al tegen de emoji geprotesteerd door een Britse "gun control group". Volgens die club zou het toevoegen van de emoji ertoe leiden dat mensen aan zo'n geweer wennen, en dat was geen goed plan volgens hen. Andere mensen vinden het onzin: de rifle-emoji hoort namelijk bij een olympische sport.

Geen officiële reden

Het blijft in Amerika dus makkelijker om een echt geweer te kopen dan een virtueel geweer naar je vriend te appen. Maar waarom willen Apple en Microsoft nou precies dat het niet doorgaat? Een officiële reden hebben ze niet gegeven, maar het zou niet gek zijn als het iets met de recente terroristische aanslagen te maken heeft.

De pistool-emoji, die al een paar jaar in je emoji-toetsenbord te vinden is, zal wel blijven bestaan.

Gepubliceerd op 21 juni 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.