Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Een orgasme krijgen, hoe doe je dat?

Een orgasme krijgen, hoe doe je dat?

Door Sense

De meeste jongens ontdekken al vrij snel hoe het voor hen werkt, maar voor meisjes is het soms wat lastiger. Hoe bereik je een orgasme? En - als het steeds niet lukt - wat kun je dan doen? Maak je in ieder geval geen zorgen. Je bent echt de enige niet die er moeite mee heeft.

Probeer allereerst bij jezelf uit te vinden wat je prettig vindt. Als je eenmaal weet hoe het bij jezelf werkt, wordt het een stuk makkelijker om aan je partner uit te leggen wat hij of zij moet doen. Breng jezelf goed in de stemming. Gebruik je fantasie. Aan seks denken kan al heel goed helpen om opgewonden te raken.

Ook zijn bepaalde delen van je lichaam extra gevoelig als je ze aanraakt. Dat zijn de zogenaamde erogene zones. Bij een meisje zijn dat de vagina en clitoris. Bij een jongen gaat het om de penis en ballen, vooral de eikel. Maar het kan ook gaan om heel andere plekjes. Bijvoorbeeld je nek, armen, borsten, tepels en billen.

Hoe komen jongens en meisjes klaar?

  • Meisjes kunnen klaarkomen door vingeren. Dan streel je met je vingers de clitoris of het gebied eromheen. Je kan rond de clitoris wrijven of er juist overheen, wat sneller of juist wat langzamer, wat harder of juist wat zachter.
  • Jongens kunnen zich aftrekken. Dan leg je je hand om de penis en beweeg je die op en neer, over de eikel naar beneden en weer terug. Je kan korte rukjes maken of juist lange bewegingen. Je kan je hele hand gebruiken of alleen een paar vingers.

Bij meisjes duurt het vaak wat langer voordat ze klaarkomen dan bij jongens. Heb je als meisje het idee dat het niet lukt, heb je misschien gewoon wat meer tijd nodig. Dat is heel normaal voor een meisje.

Ben je als jongen besneden? Dan heb je geen voorhuid meer en is je eikel vaak minder gevoelig, maar dat is echt geen probleem om een orgasme te krijgen. Met wat spuug of glijmiddel zorg je ervoor dat het makkelijker glijdt.

Vijf vrijtips

  • Ga eerst naar de wc voordat je gaat vrijen. Daarna kun je je beter ontspannen.
  • Het is niet gek als een meisje bij alleen vaginale seks niet klaarkomt. De vagina is minder gevoelig dan de clitoris. Zorg dus dat je in bed ook de tijd neemt voor bijvoorbeeld vingeren of beffen.
  • Merk je dat je opwinding niet meer verder gaat? Ga juist even door, vaak kom je vlak daarna klaar.
  • Richt je niet alleen op het klaarkomen, maar op alle lekkere dingen die je voelt. Als je van jezelf moet klaarkomen, dan gaat het vaak niet lukken.
  • Probeer niet tegelijk klaar te komen! Dat lukt bijna niemand.

Kom je er niet uit, dan kan dat heel verschillende oorzaken hebben. Meestal is er lichamelijk helemaal niks mis met je. Vaak heeft het te maken met vertrouwen, ontspanning, je laten gaan of de manier waarop je wordt aangeraakt. Praat er samen over en ga samen op ontdekkingstocht.

Sense.info is de betrouwbare website over seks en relaties. Via de Sense Infolijn kun jij bovendien al je vragen stellen over seks, via de telefoon, e-mail, de chat.

 

Dit artikel is oorspronkelijk geplaatst op 19 mei 2016.

Gepubliceerd op 9 juni 2019
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.