Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Drankvervangers

Drankvervangers

Door Oscar

Sinds de beruchte nieuwe alcoholwetgeving mogen jongeren (pas) vanaf 18 jaar, in plaats van 16 jaar, drinken. Toch lijkt de wet weinig effect te hebben, het aantal comazuipers steeg zelfs sinds de invoering ervan. Ik ken als geen ander de gevaren van alcohol (maar dat vertel ik nog wel een andere keer), en heb een aantal alternatieven getest die óók voor minderjarigen verkrijgbaar zijn.

Aphrodite mix

Ingredienten: Damiana, pepermuntblad, oranjebloesem, jasmijnbloesem. Je kunt de mix bestellen via diverse webshops die handelen in homeopathische middelen.

De mix bestaat uit verschillende kruiden en bloedblaadjes met een sensuele geur en smaak. Het hoofdbestanddeel is Damiana, dat je libido verhoogt en een high geeft die zo’n twee uur aanhoudt. Je kan de kruiden drinken, maar ook roken. Ik doe het eerste.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je 1 of 2 eetlepels toevoegen aan een liter kokend water. Om het goedje vervolgens 5 minuten op een laag vuurtje te koken en daarna door een zeef te gieten. Zo gezegd zo gedaan. Direct na toevoeging van de kruiden krijgt het water een moerasgroenachtige kleur, evenals een dikke schuimkraag. Het eindresultaat is een heldere en erg sterk ruikende kop thee. Honing of suiker om de smaak wat te veraangenamen is een enorme aanrader. 

Eerste indruk? Wat een enorm smerige kop nichtenwater. Vastberaden drink ik door, tot de bodem in zicht is. Half kokhalzend zet ik de mok weg. Nu wachten. Ik wacht overigens nog steeds, want verder dan een enigszins vermoeid gevoel heeft de high mij niet gevoerd.

Ganzfeld-experiment

Benodigdheden: Pingpongbal, rood licht en radioruis.

Het Ganzfeld-experiment werd voor het eerst gebruikt in de jaren '30 van de vorige eeuw. Op Wikipedia kun je lezen wat men met dit experiment probeerde te bereiken. Wat ik ermee probeerde te bereiken was simpelweg hallucineren.

Hoe het moet? Als eerste knip je de pingpongbal op de naad doormidden, zodat je twee helftjes hebt. Het is de bedoeling dat je deze helftjes voor je ogen bindt. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een elastiek. Overigens werkt een geblindeerde duikbril ook. Voordat je jezelf het zicht ontneemt zet je radioruis op en rood licht aan. Via deze Youtubelink sla je twee vliegen in één klap.

De effecten verschillen enorm per persoon. Zelf viel ‘Ganzfeld’ mij enigszins tegen. Op diverse forums las ik over ervaringen waarin draken en eenhoorns werden gezien. Voor mij geen mythische wezens, alleen wat bewegende kleurtjes. Toch vond ik dit experiment tof om een keer te doen, het sluimerende effect van de radioruis maakt ‘Ganzfeld’ best leuk om een regenachtige maandagmiddag mee te vullen.

Lachgas

Benodigdheden: slagroomspuit, lachgaspatronen en een ballon.

Lachgas, je zult het uiteraard kennen. Maar wist je ook dat de verkoop ervan op feestjes illegaal is? Lachgas wordt in bepaalde situaties namelijk als drug gezien. Overigens is de gebruiker niet strafbaar.

De scheikundige naam van dit goedje is N2O, en voluit ‘distikstofoxide’. Lachgas is vrij gebruiksvriendelijk als je de juiste attributen in huis hebt. Men plaatst simpelweg een patroon in de spuit, en laat het gas in een ballon lopen. Vervolgens adem je het gas in en uit, totdat de werking voelbaar wordt. Dit uit zich meestal in flitsende beelden en een lachkick.

De ballon is trouwens enorm belangrijk bij het gebruik van lachgas. Adem je het gas direct in vanuit de spuit dan heb je kans op bevriezingen aan je lippen en longen. Uit ervaring weet ik dat een ballon met lachgas op z’n tijd heel leuk kan zijn. De risico’s dienen zich aan bij ernstig gebruik. Denk er dus aan: lach, maar met mate.

Eigen verantwoordelijkheid

Goed, ik hoop dat iedereen begrijpt dat het niet mijn doel is om van jullie een stel crea-junks te maken. Aan zo’n beetje elke vorm van geestverruiming kleven risico’s, dus lees je goed in voordat je aan mijn suggesties of een andere drug begint. 

Gepubliceerd op 28 mei 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

V.

V.

*Distikstofmono-oxide

7 jaar geleden

D.

D.

Waarom staat dut op scholieren.com?

7 jaar geleden

J.

J.

ja iid wtf

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.