Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bah, het is weer lente

Bah, het is weer lente

Door Wayne

De lente komt er aan! Een prachtig seizoen waar iedereen naar uitkijkt. De vogels tsjilpen, de bloemetjes bloeien, de bijtjes vliegen vrolijk in ’t rond, de terrasjes zitten weer overvol en ook de parken worden weer volop bewandeld. Klinkt allemaal heerlijk, maar voor mensen met hooikoorts is de lente af en toe een nachtmerrie, zeker tijdens schoolexamens en CSE's! Om het hooikoortsleed wat te verlichten heb ik hier wat tips voor je.

Zoenen en seks
We beginnen meteen met een fijn medicijn: zoenen en seks verlichten je hooikoortsklachten! Eerstgenoemde zorgt er voor dat je een speciaal soort stofje (histamine) dat niezen veroorzaakt, minder produceert. Laatstgenoemde zorgt voor het verstoppen van bepaalde bloedvaten in je gezicht waardoor je niet hoeft te niezen of te tranen. Goed nieuws dus voor de jongens en meisjes onder ons die een relatie hebben (of van de one-night stands zijn/friends with benefits hebben).

Nat doekje
Oké, dan even wat meer basic. Wrijf niet met je handen op je neus of in je ogen. Dat zorgt ervoor dat het nog meer gaat irriteren. Gebruik in plaats daarvan een nat doekje om over je neus/ogen te wrijven. Zo veeg je de pollen weg en verminder je de irritatie. Jezelf wat vaker wassen met alleen water doet ook al wonderen, zwemmen schijnt ook goed te werken.

Vaseline
Geen populaire oplossing, wel erg effectief: smeer Vaseline op je neus en op je bovenlip. Huh, waarom dan? Niemand wilt toch zo'n glimmend laagje op z'n snufferd? Nou, de pollen die vrolijk in de lucht dwarrelen plakken dan vast aan de Vaseline. Zodoende snuif je niet continu pollen naar binnen.

Kleed je om in een andere kamer
Tegenwoordig netlflixen en instagrammen we er wat op los in onze slaapkamer. Het is daarom niet verstandig om je in je eigen kamer om te kleden; de pollen blijven namelijk vastzitten op je kleding en omdat het loskomt als je gaat omkleden, dwarrelen de pollen vervolgens vrolijk in je kamer rond. En dat zorgt dan weer voor behoorlijk wat niesbuien tijdens je relaxte Netflix-sessies.

Medicijnen
Misschien wel erg voor de hand liggend, maar het is wel een erg effectief middel. Er zijn verschillende medicijnen die je in kunt zetten in je strijd tegen hooikoorts: neusspray, oogdruppels en pilletjes. Vraag aan je huisarts om advies wat je het beste kan innemen. Bij de één werken bijvoorbeeld de oogdruppels beter dan de pilletjes. 

Ventilatie
Zit je in een ruimte, zorg dan voor goede ventilatie. Dat helpt om de pollen uit de ruimte te houden en zo heb je dan minder last van je hooikoorts. Heeft je klaslokaal geen goede ventilatie, sleep dan je rector voor de rechter en klaag hem of haar aan voor hooikoortsmarteling, of hooikoortspatiëntendiscriminatie. Iets in die geest. 

GA NIET ROLLEN IN HET GRAS
Tot slot nog even een streng advies. In de lente krijg je vaak de vlinders in je buik. Vaak wil je even met je geliefde rollen in het gras en picknicken in het park. MAAR BLIJF EVEN UIT HET FUCKING GRAS. Soms vergeet men dat even. Even geen picknicksessies of parkwandelingen met de hond voor jou helaas.

Gepubliceerd op 21 maart 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.