Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leesvoer voor op je lijst: Alles wat er was

Leesvoer voor op je lijst: Alles wat er was

Door Mette

Ik las een boek

Getiteld  Alles wat er was

Geschreven door Hanna Bervoets

Aantal pagina's? 283

Oboekitas? Nah, 335 gram.

De hoofdpersoon is Merel. Ze is tv-redactrice. Nou ja, was. Want in dit verhaal is ze vooral iemand die probeert te overleven. 

Het zit namelijk zo: toen Merel, 'rekenwonder' Joeri, nog wat andere mensen en een schoonmaker in een schoolgebouw waren om opnames te maken voor een tv-programma over talent, klonk er een knal. Na de knal was er mist, na de mist was er niks. 

Nu zitten ze daar, zonder uitweg, zonder contact met iemand van vroeger. Er is niemand die ze kennen, niemand die hen komt redden en niemand die eten komt brengen. 

Wat er gaat gebeuren is niet duidelijk. Een toekomst ontbreekt. Het enige doel in het leven van deze mensen, is overleven. Blijven leven. 

Liefde, vertrouwen, vriendschap... het is allemaal niet zo belangrijk meer. Zolang de rijstkorrels maar eerlijk verdeeld zijn. 

Het leest een beetje zoals de voorkant. Je wordt er echt in gezogen. Het hele boek is een soort optische illusie. Je wil het liefste wegkijken, maar blijft gefascineerd. Echt leuk om te lezen is het allemaal niet: de hele situatie is eigenlijk best wel naar, de mensen zijn niet per se aardig en je wordt er soms een beetje misselijk van. 

Toch en misschien juist daarom is het echt een geweldig boek. Het is simpel, met een groot lettertype, maar zeker ook complex. Het is namelijk best interessant om over na te denken: wat als alles wat er was er niet meer is? Wie ben jij dan? 

Het boek laat zien dat je als mens, als persoon, volledig afhankelijk bent van je omgeving. Je bent waar je bent en wat je geleerd hebt. 

Dit boek moet je dus écht wel lezen, omdat het heel erg interessant is. Omdat je erdoor meegesleurd en uitgekotst wordt, wordt verward, misleid en afgestoten. Toch wil blijven lezen, en het tot het einde toe niet weg kan leggen. 

Omdat het gaat over de toekomst en het verleden en je de waarheid over mensen kunt leren kennen. Omdat het echt binnen no time uit is, en je er een heerlijk boekverslag over kunt schrijven. 

Dus lees het, voor het te laat is.

Moeilijkheid: *

Algemene beoordeling: ****

Gepubliceerd op 14 januari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.