Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Peuzelpauze: 3x tosti's net even anders

Peuzelpauze: 3x tosti's net even anders

Tosti's. Ik ken niemand die er niet van houdt. De smeuïge kaas tussen twee geroosterde boterhammen met het liefst nog en plakje ham en een paar stukjes tomaat: heerlijk! Maar als je dat elke dag eet wordt het wel een beetje saai, dus ik presenteer hier drie originele heerlijke tosti's, ter afwisseling.

 

 Moeilijkheidsgraad | *

 Afwas |Minder dan weinig

Boodschappenkosten | Per idee minder dan €3 voor meerdere tosti's

Bereidingstijd | Per tosti minder dan 10 minuten

 

Geitenkaas en honing

Dit is een echte klassieker in broodjeszaken, maar ook heel makkelijk als tosti te maken. Neem twee sneetjes brood en smeer deze in met honing. Beleg een van de twee nu helemaal met geitenkaas. Snijd daarna een appeltje in plakjes en eventueel een paar walnoten en leg deze er op. Verkruimel hierna nog een beetje geitenkaas, zodat die smelt in het tosti-ijzer en je boterhammen aan elkaar blijven zitten. 3 à 4 minuten tussen de hete platen en klaar! Een heerlijk en luxe smakende tosti voor tussen het studeren door.

Tosti Chocoladefondue

Dit is een hele zoete en simpele tosti. Smeer twee boterhammen in met chocoladepasta (puur vind ik het lekkerst) en beleg met alles wat je maar lekker vindt om in de chocoladefondue te stoppen. Ik maak deze vaak met appel, maar ook met banaan of marshmallows is ie heel lekker! Knip, scheur of snijd de marshmallows wel in stukjes en gebruik er niet te veel, anders wordt de tosti echt héél erg zoet.

Pizza à la minute

Dit is perfect om een mini-restje pastasaus of overgebleven groente weg te werken. Smeer de boterhammen allebei in met tomatenpuree, pizza- of pastasaus en beleg een van de boterhammen met je favoriete pizza-beleg: paprika, champignons, stukjes kip, salami; je kan er alles opgooien. Zorg er alleen voor dat hij niet te dik wordt, anders wordt hij niet overal even gaar. Gooi er nu kaas (mozarella is heerlijk!) op en leg de andere boterham erbovenop. Verwarm de tosti voor ongeveer 3 minuten in het tosti-ijzer. 

Ultieme luie tosti-tip

Ben je net als ik veel te lui om ook maar iets af te wassen, maar wil je niet dat elke tosti onder de aangebrande restjes zit van de vorige? Dan heb ik de ultieme tip. Leg een velletje bakpapier op je aanrecht neer en smeer daar je tosti's op (scheelt een bord). Leg daarna de tosti's naast elkaar en vouw het bakpapier eroverheen, zodat de tosti aan alle kanten bedekt is. Leg het bakpapier met de tosti's nu in je tostiapparaat en bak ze. Zo worden je tosti's gewoon mooi bruin, maar blijft je apparaat schoon! Als je tosti's goed zijn kan je het bakpapier beetpakken en zelfs als bord gebruiken: dan hoef je slechts een mes af te wassen!

Gepubliceerd op 6 januari 2016

REACTIES

L.

L.

mmm zeker die pizza tosti is erg lekker! wat ook erg lekker is is om een ei tosti te maken. gewoon brood en ei in een pannetje en klaar is lex.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.