Zes tips om geld te verdienen voor kerstinkopen

Zes tips om geld te verdienen voor kerstinkopen

Kerst is natuurlijk ontzettend leuk en gezellig, maar jouw portemonnee denkt daar heel anders over. Kerstinkopen zijn namelijk megaduur en na Sinterklaas zijn de centjes meestal op. Om niet met een duf cadeau aan te komen zetten, wil je toch wat geld verdienen voor de kerst. Vijf tips om last minute nog wat doekoe's te verdienen. 

Tip 1: Andermans kerstbomen versieren

Het versieren van een kerstboom is niet voor iedereen een hobby. Denk maar aan de stekerige naalden van de boom, kerstballen die kapot vallen en lichtslingers die helemaal niet werken. Maak van een nood deugd en versier daarom de kerstbomen van jouw buren, vrienden en mensen in de straat. Vraag tien euro per boom et voila: jij hebt jouw geld voor kerst bij elkaar gesprokkeld! (Het is wel handig als je een beetje goed bent in versieren, want op een boom met drie ballen en tig kapotte lampjes zitten jouw buren waarschijnlijk niet te wachten.)

Tip 2: Stressballen maken 

Kerst is voor velen niet altijd even leuk en ontspannend.  'Gezellig' aan het kerstdiner zitten met je broertjes die gehaktballen door de kamer lanceren en jouw moeder die in huilen uitbarst omdat de kalkoen zwartgeblakerd uit de oven komt, is niet zo heel erg relaxed. Daarom zijn stressballen voor tijdens de kerst een gat in de markt. Flans dus voor al jouw stressende familieleden en vrienden stressballen in elkaar (zie voor een voorbeeldje deze video). Tip: maak er haakjes aan. Dan kunnen ze namelijk ook nog in de boom worden gehangen als kerstbal! 

Tip 3: Sjaals, wanten en mutsen breien 

Buiten is het nu al erg frisjes, maar na de kerst zal het alleen nog maar kouder en kouder worden. Als de eerste sneeuwvlokken vallen (en hopelijk gebeurt dat begin volgend jaar!), grijpt iedereen direct naar zijn sjaal, muts en wanten. Speel in op het weer en leer breien! Als je die skills eenmaal onder de knie hebt kun je mutsen, sjaals en wanten voor de hele buurt maken en daar geld voor vragen. Zo verdien je niet alleen geld, maar kun je voortaan ook meebreien met je oma's! Gezellig toch?

Tip 4: Kusjes geven onder de mistletoe

Een variant op de free hugs, maar dan betaald. Maak een mooi bord met daarop de prijs voor één kusje en ga in de stad staan met een mistletoe. Nadeel van dit idee is dat er ook vieze oude mannetjes of puisterige nerds om kusjes kunnen vragen. Soms dus even je ogen sluiten en inbeelden dat je met Zac Efron/Doutzen Kroes aan het kussen bent. En veel pepermunt meenemen. Houdt 't wel zo fris.

Tip 5: Sneeuwballengevechten organiseren

Tot nu toe is er nog geen sneeuw gevallen, maar als het eenmaal sneeuwt, wilt iedereen elkaar graag bekogelen met sneeuwballen. Pak het groots aan en organiseer een sneeuwballengevecht bij jou in de buurt! Vraag twee of drie euro entree, zorg voor genoeg goede sneeuw en laat iedereen elkaar afmaken op het slachtveld. Na het sneeuwballengevecht kun je natuurlijk ook nog voor een paar euro verse erwtensoep en warme chocolademelk serveren. Twee vliegen in één klap dus.

Tip 6: Kerstboodschappen doen voor de buurt

Wat is nog erger dan nablijven op school? Kerstboodschappen moeten doen in een supermarkt de dag voor Kerst! Dan is de supermarkt namelijk overvol en staan er enorm lange rijen voor de kassa. Offer je daarom op en ga kerstboodschappen doen voor jouw ouders, buren en familieleden. Sta je wel de halve dag in de rij en moet je zware tassen sjouwen, maar hé: alles voor het geld toch?

Gepubliceerd op 19 december 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.