Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nikki mag geen lok voor haar ogen

Nikki mag geen lok voor haar ogen

Dit is niet Nikki, dit is een meisje met een gitaar en een lok voor d'r ogen.Van ons als scholieren wordt behoorlijk wat gevraagd, maar Nikki, 14 jaar, zit op een school die daar wel heel ver in gaat. Pasgeleden besloot ze haar uiterlijk drastisch te veranderen. Past ook wel bij de periode in haar leven. Daarom bedacht ze een nieuw kapsel: een lok haar die voor haar ogen langs valt. Ja, besloot ze, dit was wel echt haar ding.

In het hectische leven van scholieren is er één baken van rust: het LAKS. Wanneer wij het allemaal even niet meer weten, staan zij klaar met een antwoord. Ook een vraag? Reageer hieronder, mail of bel het LAKS: info@laks.nl / 020 5244060.

Helaas priemde de blik van haar leraar erdoorheen. “Irritant!” was zijn oordeel, en hij deelde mee dat hij niet de enige op school was die dat vond. Als Nikki haar kapsel niet zou fatsoeneren, dan wilde hij haar bovendien niet meer zin in de klas! Kortom, tijd voor het L-team!

“Een school mag eisen stellen aan het volgen van lessen,” is het antwoord van het LAKS. “Dat betekent naast huiswerk op orde, aanwezigheid en gedrag dus ook dat ze kledingvoorschriften op kunnen stellen. Petjes zijn bijvoorbeeld vaak niet gewenst, omdat het gezicht dan niet goed te zien is. Dat mag trouwens geen excuus zijn voor discriminatie! Alleen bijzondere scholen, met een godsdienst als basis, mogen van leerlingen eisen om geen kleding of symbolen van een ander geloof te dragen.”

Gelukkig is het niet zo dat elke leraar zomaar z’n eisenlijstje op het bord mag hangen. “Het moet wel op papier staan! Vraag maar aan je leraar waar je deze regel terug kan vinden.” En wat nou als je het echt dikke onzin vindt? “De medezeggenschapsraad op je school heeft er altijd wel wat over te zeggen. Schiet eens een leerling aan die erin zit of breng het zelf aan de orde.”

Pech dus voor Nikki, die haar ogen moet laten zien. Misschien moet ze haar dodelijke blik maar eens oefenen voor de volgende les met deze leraar. Die komt nu in ieder geval wel aan.

Gepubliceerd op 4 november 2010

REACTIES

A.

A.

ik vindt dat ze haar stijl mag bepalen de ik ook

13 jaar geleden

D.

D.

idd, waarom zou het niet mogen?
een leraar heeft ook een snor waar zn eten nog half in hangt, zeg ik toch ook niets van?
vind zulke kapsels wel vet!!

13 jaar geleden

P.

P.



True, whahaa

@Duckdoggy:

12 jaar geleden

L.

L.

wat een boeiend artikel! echt goed gedaan rebecca.
Wat de school betrefd, wat een bullshit! Ik heb meer last van de bomberjack rokers dan van meisjes met lang zwart haar.

13 jaar geleden

Y.

Y.

dat vind ik wel een beetje dom je mag tocht zelf weten hoe je je haar doet

13 jaar geleden

J.

J.

Het moet verboden worden, WEG met al die EMO's!!!!

13 jaar geleden

R.

R.

Weet je, ik hou niet van haters, meneer de emohater. Laat mensen een lok voor hun ogen doen als ze dat mooi vinden. En dat meisje op de foto is haar niet, misshien is ze wel geen emo. En zelfs als ze dat wel is, who cares? Het zou supersaai zijn als iedereen er maar hetzelfde uitziet. Snap ook niet wat een leraar erover te klagen heeft. Kan hij niet zonder oogcontact met allebei haar ogen ofzo? Vind het juist wel cool, zo'n kapsel.

13 jaar geleden

P.

P.

Ik vind het gewoon een kanker streek het mnoet kunnen.

13 jaar geleden

H.

H.

Ik vind dit onzin, ik bedoel ze kan gewoon de les volgen. Dat is het doel van lesgeven. Bovendien vind ik dat ze een goede reden moeten hebben om haar een verbod op een lok voor haar ogen te geven. Dit moet toch niet gekker worden.

13 jaar geleden

..

..

''javid de emo hater'' ,, get al life!! mensen als jij zouden verboden moeten worden!!! Ik ben zelf geen emo, maar iedereen moet gewoon kunnen zijn zoals ze willen zijn, zonder dat mensen als jij er over gaan zeiken!!

13 jaar geleden

D.

D.

Ik vind het vet dat mensen zich anders kleden en er anders uit zien. Je mag toch zeker wel zelf weten hoe je eruit ziet? Ik bedoel, dan zou je lelijk zijn ook kunnen verbieden...

En nu het 'skeptische' aan mij boodschap: De leraar wil ook zo'n kapsel maar heeft gewoon niet genoeg haar, zijn simpele geest dwaalde rond in de moderne wereld, onbewust van het leven levend, net als een plant. Het motto -Als ik het niet mag, dan jij ook niet- staat op zijn voorhoofd geschreven.

13 jaar geleden

M.

M.

ik vind dat je gwn je eigen stijl mag hebben emo&scene = F*cking hipp;p

13 jaar geleden

M.

M.

zooo die is lekker zeg

13 jaar geleden

B.

B.

Ik vind het echt stom dat het niet mag!

13 jaar geleden

S.

S.

Goh das ook wel triest zeg, laat mensen zelf beslissen hoe ze zich kleden >< En ze is echt niet de enigste met zo'n stijl. Die leraar moet zich maar lekker aanpassen :]

13 jaar geleden

L.

L.

Dan kan je net zo goed iedereen in de klas verbieden met geverfd haar omdat je dat niet mooi vind! of iemand die gele tanden heeft bijvoorbeeld!

13 jaar geleden

H.

H.

Is het zoveel moeite dan om dat haar ff op zij te doen?

13 jaar geleden

T.

T.

Altijd weer die emo's

13 jaar geleden

H.

H.

WTF durf je je eigen foto niet te laten zien ofzo......
emo's zijn meestal ook fcking lelijk maarja.....

13 jaar geleden

K.

K.

Zolang je tijdens proefwerken SO's en examens hem aan de kant doet zou ik niet weten wat het probleem zou zijn.
Docenten zeuren bij mij op school toch ook niet over mijn spikeband?

13 jaar geleden

H.

H.

wat heeft een school over iemands haar te zeggen ??
niks

13 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het meisje op het plaatje anders wel heel cool! En idd, je mag toch lekker zelf weten hoe je eruit ziet? Kom op zeg het is maar haar!

13 jaar geleden

H.

H.

Ik moet zeggen, mijn haar was vorig jaar ook geen pretje voor mn ouders en leraren denk ik. Mijn pony kwam tot mijn kin.. :'D Best handig als je wil afkijken to be honest.. hahaha grapje :) Maar ik vind het belachelijk dat een leraar dit schijnbaar zomaar kan zeggen.. Ze mag toch zelf weel haar uiterlijk bepalen? Ookal vind ik wel.. Als je zo'n stijl aan neemt, moet je ook gewoon schijt hebben aan de rest. Als ik door de hal loop wordt er vaak genoeg "kanker emo ga in je polsen snijden" naar me geroepen, ookal ben ik nbou niet bepaald stereotype emo, maar dan reageer ik ook niet door een artikel te plaatsen op scholieren.com "Oh help er wordt gezegd dat ik in mijn polsen moet snijden! zal ik het doen? " Nee, dan reageer ik sarcastisch naar de mensen die dat zeggen, omdat het me toch niks boeit! "PIJN IS FIJN WOEHOEEE" Ja.
Dus Nikki, als je het doet, doe t dan goed..

13 jaar geleden

O.

O.

ik hate egt die mensen die emoshaten wat voor problemen hebben hun?? ik word ook op school gepest van kanker emo ga je polsen snijden of ga maar janken of weet ik het... ik reageer nii zo snel en het boeit me soms egt nii. dus alsjeblieft als je een emohater ben laat het gewoon gaan. niet iedereen is hetzelfe en dat hoeft ook nii ...

13 jaar geleden

N.

N.

beter doet ze dr haar opzij, je wilt gwn iemand in de ogen kunnen kijken, thats it

13 jaar geleden

J.

J.

Haarspeldjes meenemen?
Maar mijn natuurkundeleraar heeft een hele enge grote puist op zijn wang, dat is veel enger.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.