Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Nigel (16) timmert aan de weg als dj

Nigel (16) timmert aan de weg als dj

Door 7Days

Op zijn zevende begon hij met draaien en inmiddels heeft hij op al ruim honderd festivals en events gestaan. Nigel Lakefield werd vorig jaar uitgeroepen tot beste dj van Zuid-Nederland. Deze week draait hij op de 7Days Jongere van het Jaar-uitreiking in Escape Amsterdam. "Draaien zit Nederlanders in de genen."

Door 7Days/Levie Vriend

Voor Nigel Lakefield (echte naam: Nigel van de Meerakker) begon het allemaal op een vakantie in Scheveningen waar hij met zijn ouders in een lounge-club was. "Ik zag daar iemand wat plaatjes draaien en was meteen verkocht. Ik vond het echt heel cool. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn eerste apparatuur maar al snel wilde ik betere materiaal. Ik bleef maar zeuren bij mijn ouders. Op mijn tiende kreeg ik spullen om echt te draaien", vertelt de Limburger. En dat begon klein, op feestjes bij de voetbalclub of op verjaardagen. "Op mijn dertiende deed ik mee aan Popsport (een talentenronde voor jonge artiesten, red.) en haalde de finale. De jury vertelde dat ik talent heb. Vanaf dat moment ging het hard."

Knallende house

Volgens Nigel is het niet zo gek dat er zoveel Nederlandse dj’s aan de top staan. "Draaien zit ons in de genen. Kijk maar eens naar de top zes van DJMag, daar staan vijf Nederlanders in. Ooit wil ik daar bij staan, net als mijn voorbeelden Martin Garrix en Hardwell. Het is trouwens niet zo dat ik hun muziek kopieer. Ik probeer mijn eigen stijl te ontwikkelen. Knallende house is mijn ding, maar ik ben nu bezig met een iets rustiger nummer. Dat kwam ineens uit mijn vingers toen ik thuis in mijn eigen studio aan het werk was."

Een track maken is volgens Nigel hard werken. "Het is niet iets wat binnen een uurtje klaar is. Ik ben er veel tijd mee kwijt. Elke dag ben ik minimaal wel vier uur bezig met mijn muziek, maar helemaal tevreden ben ik nooit. Ik vind dat het altijd beter kan. Andere mensen zeggen me vaak dat het goed is, maar ik vind het soms lastig om dat te geloven."

Harde wereld

Nigel draaide al op festivals Groove Garden en Castle of Love en binnenkort ook tijdens de uitreiking van de Jongere van het Jaar Award én in Paradiso, een club op Aruba. "Het is ongelooflijk dat ik daar mag draaien, al geniet ik van elk optreden. Als ik het publiek zie losgaan, doe ik dat zelf ook." Welk festival staan er nog op zijn wensenlijstje? "Tomorrowland, dat is het grootste festivals ter wereld waar de bekendste artiesten draaien. Ik zou daar graag willen laten zien wat ik allemaal kan." 

Veel jongeren dromen van een leven als dj. Toch is het niet altijd een pretje, legt Nigel uit. "Het is een harde wereld. Er zijn veel dj’s en de concurrentie is groot. Iedereen wil op dat ene plekje op een festival staan en veel producers dromen van een wereldhit. Soms zijn collega-dj’s jaloers. Ook op Facebook merk je het wel, soms krijg ik minder leuke reacties van mensen. Dat hoort erbij, ik leer ermee leven. Gelukkig krijg ik ook vaak genoeg leuke opmerkingen."

Uiterlijk

Om het te maken moet je volgens Nigel niet alleen talent hebben en goed kunnen produceren maar ook een goede kop hebben. "Je moet er wel een beetje goed uitzien, ja. Je staat op een podium waar iedereen je kan zien dus dat is best belangrijk. Als je net begint, moet je vooral door blijven gaan. Dat klinkt standaard, maar als je opgeeft kom je er nooit."

Gepubliceerd op 23 november 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.