Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

App: Wakie

App: Wakie

Binnenkort zul je je weer 's ochtends vroeg uit je bed moeten slepen, om om half negen (of eerder) present te zijn in je klaslokaal. Mocht je nou ook zo'n gruwelijke hekel hebben aan je wekker of er altijd doorheen slapen, dan is de sociale app Wakie misschien iets voor jou. 

Wat is Wakie dan precies?

Met de app kun je andere mensen wakker bellen of zelf wakker gebeld worden. Je stelt bijvoorbeeld van tevoren een tijd in (bijvoorbeeld 7 uur 's ochtends) en wordt dan door iemand op de wereld gebeld. Andersom kan ook: je geeft aan dat je iemand wakker wil bellen en krijgt meteen iemand aan de lijn die je z'n bed uit moet schoppen.

Is het echt handig?

Die vraag kon ik niet helemaal goed beantwoorden. Op mijn Android-telefoon kreeg ik de app namelijk niet helemaal zoals ik 'm wilde. Ik kon met mensen praten over onderwerpen en ook met ze chatten, maar ik kon geen mensen wakker bellen. Dat was nogal raar.

Voor de grap heb ik mijn wekker maar een keer 's avonds gezet om te kijken of ik - nadat ik zelf wakker was gebeld - wel iemand kon bellen. Ik kreeg een Nederlandse vrouw aan de telefoon en vroeg hoe zij het voor elkaar had gekregen. "Simpel", zei ze lachend. "Gewoon op de middelste knop drukken". Maar via Android lukte dat dus niet helemaal.

Uiteindelijk heb ik 'm op de iPad gedownload (wel een beetje groot voor onder je kussen natuurlijk ;-) en daarop deed-'ie het wel. Het wakker worden met een menselijke wekker vond ik wel een beetje gek, maar op een positieve manier.

Pluspunten

Ik heb wel echt veel lol gehad aan deze app. Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd en telkens als mijn iPad een Wakie-toetergeluid maakte, schoot ik omhoog in mijn stoel in de hoop dat ik iemand aan de andere kant van de wereld wakker mocht maken.

Het 'Community' tabje

Dan is er nog het tabje 'community', maar die snap ik niet helemaal. Het is een feed van mensen die dingen posten waarvan ik vind dat het eigenlijk nergens op slaat, maar het is wel geinig.

Eindoordeel

De app is leuk en ik vond het zelfs een tikkeltje verslavend om telkens mensen wakker te maken. Het is alleen jammer dat ik de Android-versie niet zo aan de praat kon krijgen.

Download hem nu voor Windows Phone, Android en iOS

Gepubliceerd op 12 augustus 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.