Zomermarathon op Netflix

Zomermarathon op Netflix

Door Wayne

De zomer is ultiem geschikt voor filmavonden in de buitenlucht, maar ook voor ellenlange bingewatch-sessies vanuit je luie bed. Maar: wat te kijken? Voor iedereen die niet weet waar-'ie moet beginnen tussen al dat Netflixmoois, hierbij een lijst met mooie parels. Wedden dat deze lijst je de hele vakantie aan je apparaat gelijmd houdt?

Sense 8

Netflixbeschrijving: "Een groep mensen in verschillende landen is opeens mentaal met elkaar verbonden. Samen moeten ze vluchten voor de organisatie die ze iets aan wil doen."

Waarschijnlijk ben je al doodgegooid met reclames over deze gloednieuwe, door Netflix geproduceerde serie. Maar het is wel een goeie serie, voor zover ik 'm heb gezien. Je moet wel goed opletten om er iets van te begrijpen. Nadeel: aangezien de serie pas net verschenen is, zijn er maar 12 afleveringen van 55 minuten te bekijken. Je bent dus maar elf uurtjes zoet.

(C) Netflix

Daredevil

Netflixbeschrijving: "Een blinde advocaat, van wie de andere zintuigen superieur zijn, vecht tegen het kwaad als een superheld."

Nog een Netflix-serie die pas dit jaar het licht heeft gezien. Voor grote fans van superhelden is dit een absolute top-serie. Helaas ben je er maar een etmaal zoet mee, want ook deze serie telt nog maar één seizoen. Nog even wachten op de rest dus.

Mocht je na het zien van deze serie écht niet kunnen wachten: bekijk dan Arrow, een andere toffe superhelden-serie.

American Horror Story

Netflixbeschrijving: "Een verzameling van horror-verhalen waarin ieder seizoen naar een ander karakter/locatie wordt gekeken."

Voor de horrorliefhebbers onder ons: zeker de moeite waard. Het (zeer) goede aan deze serie is de spanning en plotveranderingen. De serie is af en toe lekker wreed, maar niet zo smerig als Saw. Als je nu begint dan hoef je niet lang te wachten op het vijfde seizoen, die komt namelijk in oktober dit jaar uit.

(C) FX Networks

Orange Is The New Black

Netflixbeschrijving: "Het verhaal over een New Yorkse die vast zit in een vrouwengevangenis."

Met de release van seizoen drie net achter de rug, zijn er weer behoorlijk wat nieuwe ontwikkelingen. In het nieuwe seizoen komt Ruby Rose voor, de vrouw die al een tijdje de aandacht heeft getrokken op het internet met haar transgender-filmpje. Er zijn vele edits te vinden van dit filmpje

(C) Netflix

House of Cards

Netflixbeschrijving: "Het verhaal van een man die zijn zetel probeert te krijgen in het Witte Huis. Hij neemt wraak op iedereen die hem maar dwars zit."

Persoonlijk mijn favoriete serie. Je zou denken dat Amerikaanse politiek oersaai is, maar in deze serie hebben ze dat retespannend gemaakt. Bovendien is Kevin Spacey de perfecte acteur voor deze serie. Ook fijn: met 39 afleveringen kan je er wel een weekje mee overleven. 

(C) Netflix

Marvel Studios / DC Comics

Marvel Studio is de filmtak van Marvel Entertainment. Marvel is bekend door zijn vele comics bomvol superhelden, zo is Daredevil een van hun creaties. Geloof het of niet, maar er zitten tal van verbanden in alle films van Marvel. Het zijn niet zomaar losse films. Voorbeelden: Iron Man, Hulk, Captain America en natuurlijk de overkoepelende film The Avengers. 

Hetzelfde geldt voor DC Comics. DC Comics staat weer bekend om Superman, Green Lantern en Batman. Allemaal films met samenhang.

Star Wars

Netflixbeschrijving: "Een oorlog in het universum waar lichtzwaarden, robots en lasers elkaar van kant maken."

Om je alvast voor te bereiden op de bioscooprelease van de nieuwste Star Wars film aan het eind van dit jaar, kan je nu in je zomervakantie naar de zes al bestaande films kijken. Wel handig om een beetje van science-fiction te houden.

(C) Lucasfilm/Walt Disney Company

Films met scherpe kantjes

Ook leuk voor verveeldagen met vrienden: films waarin alle Kijkwijzer-symbolen voorkomen. Van grove komedie tot wrede horror:

Swearnet: The Movie

Netflixbeschrijving: "Vind jij vloeken ook zo leuk? Dan is deze film voor jou!" 

The Human Centipede (1 & 2)

Netflixbeschrijving: "Een horror-filmreeks waarbij de slachtoffers aan elkaar worden genaaid."

Troy

Netflixbeschrijving: "Mislukte liefde leidt tot oorlog en ellende. Het is nooit een goed idee om de vrouw van de Koning te kidnappen."

Pulp Fiction

Netflixbeschrijving: "Een maffiabaas, een verveelde vrouw, twee kiftende huurmoordenaars en een uitgebluste bokser: bizar maar intrigerend."

(c) Miramax Films

Natuurlijk zijn er nog veel meer films en series te vinden, maar dan wordt deze lijst wel erg lang. Ik zou zeggen: doe de gordijnen dicht, koop een mini-koelkast voor je kamer en plunder de supermarkt. Jouw zomermarathon kan nu beginnen!

Gepubliceerd op 23 juli 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.