Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kom jij het LAKS-team versterken?

Kom jij het LAKS-team versterken?

Wil jij demonstraties organiseren, op de koffie bij de minister en vergaderen in hartje Amsterdam? Lees dan even verder, want dan is deze vacature misschien iets voor jou. Het LAKS is namelijk op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid.

Het LAKS, waar ken je dat ook alweer van? Nou, misschien van die grote demonstratie op het Malieveld tegen het leenstelsel. Of van de Eindexamenklachtenlijn waar iedereen altijd met z’n examensores terecht kan. En wat dacht je van die staking tegen de ophokuren?

Nieuw gezicht

Kortom, het LAKS organiseert veel activiteiten. Daarnaast informeren ze scholieren over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft én zijn ze de schakel tussen de scholier en de politiek. Ze doen dus een hele hoop dingen waar jij wat aan hebt.

En daar kan je zelf ook aan bijdragen. Door het wegvallen van een bestuurslid zijn ze namelijk op zoek naar een nieuw gezicht om hun team in 2015-2016 te komen versterken.

De eisen? Je moet stevig in je schoenen staan, organisatie-skills hebben, onder druk kunnen werken en goed voor je mening op kunnen komen.

Fikse klus

Let wel op: de bestuursfunctie duurt een jaar en is een fikse klus. Je vergadert minstens vier keer per maand met je medebestuursleden en andere LAKS-medewerkers. Ook zul je veel afspraken hebben met medewerkers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of andere vertegenwoordigers. Soms houdt dat dus ook in dat je bij de staatssecretaris of minister aan kunt schuiven.

Overigens zit je heus niet de hele tijd aan de vergadertafel. De uitnodigingen voor borrels en feestjes komen in veelvoud binnen, zo verklapte oud-bestuurslid Hugo van der Heijden ons in een interview. “Als ik zou willen, zou ik mijn hele schooljaar kunnen vullen met borrels.”

Spijbelen

Al dat borrelen en vergaderen gebeurt na, maar ook onder schooltijd. Je zult dus weleens lessen moeten missen, al heb je voor al dat gespijbel natuurlijk een hele goede reden. (Want zeg nou zelf, wie zegt er nu nee tegen Sander Dekker en Jet Bussemaker?)

Tijd voor je wekelijkse krantenronde of baantje bij de supermarkt is er ook niet meer bij, maar wees gerust: je krijgt voor je functie bij het LAKS natuurlijk wel een vergoeding. Dat vakkenvullersloontje is dus nergens meer voor nodig.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je meest fantastische sollicitatiebrief vóór 12 juli naar brechjekeukens@laks.nl. Leeftijd en opleiding maken niet uit, als je maar scholier bent. Lees de hele vacature hier nog eens rustig na.

Mocht je nog hulp nodig hebben bij het schrijven van een sollicitatiebrief, bekijk dan even deze tips.

Gepubliceerd op 29 juni 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.