Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Ghostbusters, Goku en Gandalf

Ghostbusters, Goku en Gandalf

Door Wayne

Het is hét walhalla voor iedereen die ooit ook maar een beetje van de stripheldencultuur heeft geproefd. Dit weekend vond in de Utrechtse Jaarbeurs de allereerste Dutch Comic Con plaats. De plek waar je op de foto mag met Naruto, Goku of Aang; waar je kunt gamen tot je er bij neervalt, en waar je je zuurverdiende geld met groot gemak in één keer over de balk smijt.

Het feest begint al op Utrecht Centraal. Ik zie mensen in Pikachu-onesies. Geen outfit die je dagelijks aantreft tussen de forensen en dagjesmensen. Wie naar de Comic Con gaat heeft een legitieme reden om zichzelf te verkleden. En er is vaak veel geld in zo'n kostuum gestoken. Heel veel geld.

Eenmaal in de Jaarbeurs aangekomen kijk ik mijn ogen uit. Het is bomvol en er is zoveel te zien. Ik voel m'n jeugdsentiment opkomen: Dragonball Z, Pokémon en Lord of The Rings. Zelfs Frozen is van de partij. Ik ben benieuwd of er ook fanatieke medescholieren rondlopen, maar tot dusver zie ik eigenlijk alleen maar mannen die veel te oud zijn om nog in een Mario-pak rond te lopen. Maar zoals ik al zei, het mag hier. 

Leuk aardappelschilmesjePeperdure kostuums

Dan kom ik deze vier tegen: Twan, Bas, Sabine en Claudia. Ze zijn van heinde en verre gekomen om bij de eerste Dutch Comic Con te zijn. Ook zij hebben mensen in cosplay-kostuums rond zien lopen. "Ja, het is natuurlijk vet om te zien," zeggen ze. "Als we het geld hadden zouden we er zeker mee willen rondlopen hier." Ja, vergis je niet mensen, zo'n cosplay-outfit is peperduur. De jongeren hier op de foto hebben maar iets van 73 euro uitgegeven vandaag, het meeste aan dat zwaard. Nogal een verschil met een cosplay-outfit van honderden euro's.

Blijft gewoon een Anime-ornament, punt.In het restaurant kom ik Nigel en Lieke tegen, in normale kleding. Waarom hebben zij geen tof pak aan? Nigel: "Ik had gepland om als Kakashi Hatake van Naruto verkleed te gaan, maar het pak werd helaas niet op tijd geleverd." Hetzelfde geldt voor zijn vriendin Lieke: "Ik wilde als een karakter uit Final Fantasy gaan, maar net als Nigel kocht ik 't op Ebay. Beide zijn ze erg teleurgesteld. Nigel: "Ik heb 150 euro moeten betalen voor mijn kostuum en Lieke 230 euro." Zouden zij nog meer willen uitgeven in de winkelsectie van de beurs? "Zeker. Voordat jij kwam waren we aan het overleggen of we nou wel of niet een beeld van Naruto willen kopen. Hij kost namelijk 180 euro." 

Ik ben inmiddels benieuwd geworden naar de winkelsectie, en loop erheen. Meteen moet ik al mijn emoties en sentimenten inhouden om niet ook fortuinen uit te geven. Ik verlies de strijd en geef toch nog 25 euro uit aan een tas. Gelukkig is er op de beurs weinig Pokémon te vinden, anders was het geld mijn portemonnee uitgevlogen.

Al met al is de Dutch Comic Con een dag om niet snel te vergeten. Al heb je het op een gegeven moment wel gehad, al die mensen in kostuums om je heen. Maar het is de perfecte plek om op zoek te gaan naar je jeugdsentiment. En om blut en bankroet te raken.

Gepubliceerd op 30 maart 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.