Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

App: Trivia Crack

App: Trivia Crack

Veel apps hebben het al geprobeerd: quizzen spelen tegen vrienden nóg leuker maken. Sommige zijn hier in geslaagd, QuizUp bijvoorbeeld. Maar Trivia Crack doet dit eigenlijk nog leuker.

Zoals gebruikelijk log je in met Facebook. Je kan dus direct aan de slag. Kies een vriend en draai aan het Trivia Crack-rad. Hij komt dan uit op een van de categorieën: aardrijkskunde, wetenschap, geschiedenis, entertainment, sport en kunst. Vervolgens krijg je een vraag onder ogen en probeer je het goede antwoord te geven. De vragen worden heel vaak geupdate en bovendien kun je zelf vragen voorstellen. Leuk!

Bij elke vraag heb je ook 'power-ups'. Je kan twee foute antwoorden laten wegvallen, de vraag skippen of 't opnieuw proberen. Ik vind ze in combinatie met de 30 seconden tijd om te kiezen erg ruim en easy. Ik had liever gezien dat het wat uitdagender zou zijn.

Waarom is dit spel anders dan al die andere 4215 quiz-apps?

Doordat Trivia Crack via Facebook verbindt, was de helft van mijn online vriendjes al op Trivia Crack. Het zelf maken, goedkeuren of vertalen van vragen vind ik erg leuk. Het is erg persoonlijk omdat bij elke vraag de foto van de auteur staat.

Trivia Crack is 'freemium'

Ik hoor je al denken, wat is freemium? Als een spel of app freemium is betaal je niks voor de app zelf. Je kunt de app ook gewoon gebruiken, maar zodra je goudvoorraad op is, moet je al snel goud moeten gaan kopen. Dat vind ik jammer, vooral omdat er ook reclame in de app wordt getoond. Maar tegenwoordig zijn veel apps zo.

Rare chatfunctie

In Trivia Crack zit ook een chatfunctie met vinkjes en een 'laatst gezien'-status. Buiten de vragen om is Trivia Crack namelijk een soort sociaal netwerk; je kan mensen volgen en hun statistieken zien. Voor een spel vind ik dit een beetje overkill, ik vind zo'n chatfunctie maar raar.

Maar al met al is Trivia Crack een leuk spel, al heeft het hier en daar zijn vervelende kanten. Wel een duimpje omhoog voor de ontwikkelaars, het is op erg veel platformen beschikbaar.

Download / Speel op Facebook: Google Play| iOS | Windows Phone | Facebook

Gepubliceerd op 1 april 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Wat wel jammer is aan dat mensen zelf hun vragen kunnen toevoegen, is dat deze vaak niet kloppen of veel te moeilijk zijn....

9 jaar geleden

C.

C.

Vragen moeten eerst beoordeeld worden, en dat gaat heel langzaam helaas

9 jaar geleden

J.

J.

Hallo, bij mij is ineens de power up rechts onder voor slips weg. Er staat nu een groen V met correct antwoord er achter. Hoe krijg ik dat weer weg. Nu kan ik geen slips meer inzetten,

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.