Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Muziek: Bruce Springsteen

Muziek: Bruce Springsteen

Door Ivo

Zijn bijnaam is niet voor niets 'The Boss', want als je hem niet kent heb je echt onder een steen geleefd. Bruce Springsteen is namelijk een van de grondleggers van de hedendaagse popmuziek. Hieronder een beknopt levensverhaal.

Bruce werd geboren in New Jersey in de USA en speelde al snel in verschillende bandjes. Na verloop van tijd bracht hij een album uit. Opvallend: Het album sloeg totáál niet aan. Ook zijn tweede album vloog niet over de toonbank, en daarmee bleef Bruce een relatief onbekende naam. 

Succesvol

Pas bij het uitbrengen van zijn derde album werd Springsteens ongekende talent opgemerkt. Born To Run, een single van het derde album, wordt nog steeds veel op de radio gedraaid. Alhoewel hij eindelijk succesvol werd, behaalde The Boss nooit de nummer 1-positie in de Amerikaanse hitlijsten. En dat terwijl zijn albums als warme broodjes over de toonbank gingen.

Zelf had Bruce, naast zijn solo-carrière, ook nog een band: De E-Street band. Ze traden in 1975 voor het eerst in Europa op en deden ook Amsterdam aan. Dat de E-Street-band ongekend populair was bleek wel door de lange concerten die hij altijd gaf. Het langste concert duurde maar liefst 4,5 uur. Overigens bestaat E-Street ook echt: de band is vernoemd naar de straat waar de moeder van de toetsenist in woont.

Obama en auto's

Springsteen staat ook bekend om zijn lofzang over Amerika. Met een aantal optredens maakte hij duidelijk dat hij vond dat het beleid van Bush gefaald had en dat hij Obama graag aan het roer zag staan. Andersom is president Barack Obama ook fan van Bruce. Zo zei hij: "A handful of people enter into your lives through their music and tell the American people's story. Bruce Springsteen is one of those people." En: "I ran for president because I can't be The Boss. That's Bruce Springsteen."

Naast zijn enorme liefde voor muziek heeft Bruce ook een enorme voorliefde voor auto's. Zo zingt hij bijvoorbeeld vaak over Cadillacs en Fords in zijn songs. Ook kocht hij van de eerste royalties die hij kreeg een dikke vette Corvette uit 1960.

Achttien albums

Momenteel brengt hij nog steeds platen uit; de laatste dateert uit begin 2014. Inmiddels staat de teller van Bruce-albums al op 18 stuks.

5. Born in the USA

4. Streets of Philadelphia

3. We Take Care of our Own

2. The River

1. Dancing in the Dark

Gepubliceerd op 6 maart 2015

REACTIES

E.

E.

Goed artikel! Tougher Than The Rest vind ik ook een mooie van The Boss!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.