Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oudertypes: de digifoob

Oudertypes: de digifoob

Door Daniëlle

“Wat hebben die malloten bij jou op school nou weer bedacht? iPad-onderwijs? En of wij even zo’n ding voor je willen aanschaffen? Zijn ze daar wel helemaal lekker? Nergens voor nodig, zo’n schermpje. Boeken doen het naar mijn weten helemaal prima. Digitaal onderwijs, belachelijk zeg.”

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Ivo over de allergekste oudertypes. Deze keer: de digifoob. Meer oudertypes vind je in het archief.

“Dat is toch ook wat. Doe je als ouder nog zo je best om je kind goed op te voeden zodat ze niet zo’n verschrikkelijke smartphonezombie worden, gaat de school dat lopen verzieken. De school! Ik dacht dat je daar heen moest om te leren, niet om vierkante ogen en een internetverslaving te ontwikkelen. Wat denken ze wel niet dat jullie gaan doen met die dingen? Leren? Laat me niet lachen! Straks spoken jullie echt de godganse dag rond op het web.

- Wat willen ze? Dat ik mijn internetlimiet-regel er ook nog uit ga gooien? Als ik je thuis ook nóg een uur online laat gaan, ga je ver over je dagelijkse toegestane hoeveelheid bits en bytes heen. Geen sprake van! Al kan ik je ook niet helemaal bij de computer vandaan houden, dan ga je vast zeuren dat je je schermtijd echt nodig hebt voor je huiswerk.

Maar ik heb het nog niet eens gehad over de gevaren! Op internet wordt dubbel zo vaak gepest als in het echte leven, las ik laatst! En loverboys krijgen de kans je onder het oog van de docent te verleiden! Want no way dat die de moeite ook maar nemen om op jullie veiligheid te letten. Straks ga je nog een Facebookprofiel maken terwijl je ontsnapt bent aan mijn ouderlijke controle. Och nee, beloof me alsjeblieft dat je ver bij Facebook uit de buurt blijft! Ze zijn er alleen maar op uit je gegevens door te verkopen.

Geef me eens een pen? Ik ga ze een brief schrijven, waarmee ik ze eens even zal laten weten dat ik het niet eens ben met deze onzin. Met pen en papier uiteraard, zoals het hoort.”

 
 
 
 
Gepubliceerd op 26 januari 2015

REACTIES

R.

R.

Op mijn school gebruiken we macbook's vindt ik wel chiller maar je wordt sneller afgeleid

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.