Living the American Dream

Living the American Dream

Door Ivo

Een tijdje geleden verklapte ik hier wat er allemaal op mijn Bucket List staat, maar eigenlijk vergat ik één ding te noemen. Een nogal groot ding. Ik wil namelijk emigreren. Emigreren naar het land waar het per auto 32 uur kost om van noord naar zuid te rijden, naar het land waar het heel normaal is om alles SuperSize te bestellen. Het land waar ik al heel mijn leven over droom. Amerika.

Amerika is het helemaal in mijn ogen. Bij grote steden als New York en Los Angeles valt Amsterdam of Utrecht in het niets. En Holland Casino kan het natuurlijk nooit winnen van gokwalhalla Las Vegas. Bigger, better, faster America. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik als kleine Ivo hoorde dat mijn tante en oom een appartementje kochten in Miami maakte mijn hart ook een klein sprongetje, want wat zou ik daar graag naar toe willen!

En dat is niet de enige reden waarom ik naar Amerika wil, want ik wil er ook graag werken. Nederlandse zenders mogen nog zo groot lijken, in Amerika gebeurt het. Want heb jij Gooische Vrouwen ooit in een ander land als Nederland gezien? Juist, want als je iets op het gebied van media wil doen moet je in Amerika zijn.

Ik droom er al mijn hele leven van om een radioprogramma te mogen doen in New York, de stad waar de zender van mijn dromen zit. Ik heb me al honderden keren voorgesteld hoe mijn dag er daar uit zou zien. 's Ochtends ontbijten met bacon and eggs, terwijl ik uit het raam kijk hoe het drukke verkeer zich een weg door de stadsjungle baant. Terwijl ik een krantje pak stap ik de metro in, doe ik mijn programma en 's avonds verken ik Times Square op mijn dooie gemak.

Lootjes trekken

Echter is er één ding waar ik tegenaan loop: emigreren naar Amerika is enorm duur en enorm tijdrovend. Na een beetje research kwam ik erachter dat je een zogenaamde 'Green Card' moet hebben, en laten die nou net alleen uitgegeven worden door middel van loting. De Amerikaanse overheid verloot er ieder jaar maar een beperkt aantal, dus als je daar niet bij zit heb je gewoon enorm vette pech. Maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn droom na te jagen.

En ook al lukt het me niet om voor mijn 30e naar Amerika te verhuizen, dan wel op mijn 60e. Wat dat betreft ben ik al ingeburgerd als Amerikaans staatsburger, ik leef de Amerikaanse droom. The American Dream zegt namelijk dat als je maar hard genoeg werkt en er écht voor gaat, dat je alles kunt bereiken wat je wilt. En dat gaat me lukken ook!

Gepubliceerd op 27 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

W.

W.

Je vergeet de Heart Attack Grill ;-)

9 jaar geleden

D.

D.

Mooi geschreven Peter! Ik houd van jouw tosti-ijzerstijl! Vooral wanneer je het had over de dubbelvla kotste ik bijna in mijn broek! Ga zo door!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.