Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Wie wordt de 7Days Jongere van het Jaar?

Wie wordt de 7Days Jongere van het Jaar?

Een populaire Youtuber, een getalenteerde violist, en de organisator van de World Hackathon Day; dat zijn drie van de zeven genomineerde jongeren voor de 7Days Jongere van het Jaar Award. Wie van hen leverde het afgelopen jaar de beste prestatie? Vanaf vandaag kun je stemmen op je favoriet.

Dit is alweer de vijfde keer dat de jongerenkrant de verkiezing organiseert. Onze blogger Hidde won de award twee jaar geleden, vorig jaar gingen de Cinemates ermee aan de haal. "Als het over jongeren gaat zijn de verhalen vaak heel negatief", vertelt hoofdredacteur Lotte Stegeman. "We willen laten zien dat jongeren juist heel positief bezig zijn."

De genomineerden

Welke talenten zijn er dit jaar allemaal genomineerd? Zie hieronder een lijstje met de zeven genomineerden.

Saief Moeridjan (17): is moslim én homo en was dit jaar te zien in het KRO-programma Uit de Kast. Nu wil hij andere gelovige moslims helpen en ze laten zien dat ze niet alleen staan. 

Sophie Milzink (17): heeft een succesvol YouTube-kanaal en verenigde zich dit jaar met andere YouTube-grootheden (Cinemates, Mert Ugurdiken, Dylan Haegens en Bardo Ellens) in de app CollApp.tv.

Svenja Staats (18): speelde viool voor 58 wereldleiders tijdens de Nucleair Security Summit in Den Haag. Bovendien was ze een van de twaalf uitverkorenen voor een masterclass van meesterviolist Leonidas Kavakos. 

Jiami Jongejan (15): heeft een succesvol mode-, beauty- en lifestyle-blog met meer dan honderdduizend bezoekers per maand. Lifesplash.nl werd vorig jaar bekroond met een Gouden Apenstaart en daar kwam dit jaar de Best Content for Kids Award bij: een prijs voor de beste Europese website voor kinderen.

Maaike de Waard (18): dit zwemtalent won deze zomer tijdens de Jeugd Olympische Spelen in China goud op de vijftig meter rugslag. Haar droom? Deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) of Tokio (2020).

Solomonica de Winter (17): schreef haar eerste roman, Over the Rainbow. In Duitsland kreeg het al een zeer lovende recensie. Het boek is in het Engels geschreven en komt binnenkort ook in Nederland uit. 
 
Jesse van Doren (18) uit Geervliet: organiseerde samen met een vriend de succesvolle World Hackaton Day. Nu is hij druk met een nieuw initiatief om bedrijven te helpen: Tomorrow Innovation Week. CEO’s, jongeren en professionals wisselen tijdens die week tips uit om nieuwe ideeën op te markt te brengen. 

Stemmen?

Vanaf vandaag zijn de stembussen dus open. Je kunt je stem online uitbrengen. Op vrijdag 12 december wordt bekendgemaakt wie de meeste stemmen heeft en er dus met de award vandoor gaat. 

Gepubliceerd op 21 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.